Image

Disciplinnämnden bötfäller Oscar Properties

Bolag Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm menar att Oscar Properties har brutit mot regelverket för Nasdaq Stockholm och utdelar ett vite om två årsavgifter, motsvarande 410 000 kronor.
Publicerad den 8 Maj 2017

I samband med en kapitalmarknadsdag den 22 november 2016, publicerade Oscar Properties presentationsmaterial innehållandes insiderinformation på sin hemsida. Presentationen, som bland annat innehöll en prognos om bolagets rörelseresultat för 2017, publicerades på bolagets hemsida innan bolaget hade offentliggjort motsvarande information till hela marknaden i ett pressmeddelande.

Informationen i presentationen återrapporterades av en nyhetsbyrå i tre olika telegram under tiden fram till Oscar Properties pressmeddelande, vilket offentliggjordes 25 minuter efter publiceringen på hemsidan, klockan 12:10.

Disciplinnämnden konstaterar att presentationen med prognosen för 2017 inte har offentliggjorts på ett korrekt och icke-diskriminerande sätt enligt punkt 3.1 i regelverket.

Disciplinnämnden konstaterar även att Oscar Properties planering och genomförande av informationsgivningen under kapitalmarknadsdagen visar att bolaget, enligt Disciplinnämndens mening, inte har haft sådana rutiner och system som är erforderliga när informationsgivning ska samordnas med presentationer under en kapitalmarknadsdag varför bolaget även brutit mot punkt 2.4.3 i regelverket.

Enligt Disciplinnämnden kan Oscar Properties överträdelser inte anses som mindre allvarliga eller ursäktliga. Disciplinnämnden bestämmer därför påföljden till ett vite motsvarande två årsavgifter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige