Image

Diös och Nordic Choice bygger hotell i Umeå

Bygg/Arkitektur Diös har tecknat en avsiktsförklaring med Nordic Choice Hotels om att bygga ett Clarion-hotell i centrala Umeå. Hotellet kommer att innehålla cirka 280 rum.
Publicerad den 20 Juni 2018
Hotellet blir ett fullskaligt Clarion-hotell. Bild: Diös
Hotellet blir ett fullskaligt Clarion-hotell.

Hotellet kommer att byggas i kvarteret Magne på Storgatan 38 och skapar en helt ny mötesplats i stadskärnan. Hotellprojektet är ritat av arkitektbyrån Krook & Tjäder, som ligger bakom ett flertal hotell åt Nordic Choice Hotels.

Diskussioner om ett hotellprojekt i kvarteret Magne har pågått med Nordic Choice Hotels under en tid. Byggstarten planeras till våren 2019 och beräknas pågå under cirka två år. Hotellet blir ett fullskaligt Clarion-hotell innehållande cirka 280 rum med bland annat konferensfaciliteter och en skybar.

– Att utveckla centrala Umeå med ett modernt hotell, som blir en ny attraktiv mötesplats, har legat i vår planering en tid. Det är del av vår stadsutvecklingsplan för Umeå där vi bidrar med att fler personer vill röra sig i centrum. Att göra detta tillsammans med en samarbetspartner som Nordic Choice Hotels känns riktigt bra. Vi har sedan tidigare ett annat gemensamt hotellprojekt i Sundsvall. Vi kommer också att fortsätta utveckla kvarteret Magne och centrala Umeå tillsammans med Umeå kommun, Nordic Choice Hotels och andra aktörer, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös.

– Umeå är en framgångssaga för Nordic Choice Hotels och det är därför självklart för mig att fortsätta satsa i stan! Vi har fullt fokus på att skapa och utveckla spännande upplevelser både för de som tillfälligt kommer hit och för alla som bor i Umeå. Clarion Hotel ska bli Umeåbornas favoritvardagsrum. Jag lovar att när vi öppnar stället 2021 så ska det vara proppfullt på hotellet och vi ska erbjuda någonting nytt och unikt, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen.

– Det är mycket glädjande att Diös och Nordic Choice Hotels tror på Umeå och vill vara med att satsa här. Umeå växer med fler invånare, fler företagsetableringar och fler besökare. Vi måste tillsammans se till så att de nya projekt som genomförs i staden bidrar till fler möjligheter och mer liv och rörelse i centrum, säger, Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande, Umeå kommun.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige