Diös köper tre fastigheter i Östersund

Transaktioner Diös förvärvar tre fastigheter i närheten av resecentrum i Östersund av Frösö Park. Det totala fastighetsvärdet uppgår till cirka 90 miljoner kronor och de bebyggda fastigheterna omfattar 12 000 kvadratmeter.


Diös köper och säljer kommersiella fastigheter i Gävle

Transaktioner Diös Fastigheter förvärvar en kontorsfastighet på Drottninggatan mitt i centrala Gävle och avyttrar en fastighet i Hemsta, strax utanför centrala Gävle. Säljare av fastigheten på Drottninggatan är Triennium och köpare av fastigheten i Hemsta är befintlig hyresgäst Svenska Bil & Däck AB.


Diös köper fastighet i centrala Umeå

Transaktioner Diös förvärvar en kommersiell fastighet på Vasagatan 12, i centrala Umeå och utökar därmed sitt befintliga bestånd i kvarteret Vale. Säljare är Balticgruppen.


Diös och Nordic Choice bygger hotell i Umeå

Bygg/Arkitektur Diös har tecknat en avsiktsförklaring med Nordic Choice Hotels om att bygga ett Clarion-hotell i centrala Umeå. Hotellet kommer att innehålla cirka 280 rum.


Fler försäljningar på gång för Diös Fastigheter

Bolag Tidigare har Diös Fastigheter sålt hela beståndet i Söderhamn, nu i Ljusdal. Och snart kan det bli aktuellt med ännu fler försäljningar på mindre orter. För Fastighetssverige berättar Lars-Göran Dahl, bolagets chef för affärsutveckling om framtidsplanerna.

Diös säljer allt i Ljusdal

Transaktioner Diös Fastigheter säljer fyra fastigheter i Ljusdal om totalt cirka 24 000 kvadratmeter, vilket motsvarar Diös hela bestånd på orten.


Diös säljer allt i Ljusdal

Transaktioner Diös Fastigheter säljer fyra fastigheter i Ljusdal om totalt cirka 24 000 kvadratmeter, vilket motsvarar Diös hela bestånd på orten.


Diös säljer fastighet i Falun

Transaktioner Diös säljer en kommersiell fastighet i Tallenområdet, cirka en mil utanför Falun. Köpare är Landstinget Dalarna och köpeskillingen uppgår till 49 miljoner kronor.


Diös köper mer i Skellefteå och hyr ut i Sundsvall

Transaktioner Diös köper en fastighet i centrala Skellefteå av Svenska Handelsfastigheter samtidigt tecknar man avtal om en uthyrning i Sundsvall.


Diös köper i Skellefteå

Transaktioner Diös förvärvar en kommersiell fastighet på södra Järnvägsgatan i centrala Skellefteå och kompletterar därmed sitt befintliga bestånd i kvarteret Polaris.


Diös bygger hotell i Sundsvall

Bygg/Arkitektur Diös bygger hotellet Riverside vid Selångersån i Sundsvall. Projektet sker i samarbete med Nordic Choice Hotels och arkitekterna Krook & Tjäder.


Diös säljer allt i Söderhamn

Transaktioner Diös säljer fyra fastigheter i Söderhamn om totalt cirka 10 000 kvadratmeter, vilket motsvarar bolagets hela bestånd på orten.


Diös köper i centrala Umeå

Transaktioner Diös Fastigheter köper en kommersiell fastighet i centrala Umeå för 200 miljoner kronor. Parallellt med förvärvet säljs fyra industrifastigheter där det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 65 miljoner kronor. Bytet sker med Dcap och tillträde för båda parter sker 15 augusti 2017.


Diös i ny bytesaffär

Transaktioner Förra veckan genomförde Diös en bytesaffär med Lerstenen. Nu genomför man en ny bytesaffär, den här gången med Norrlandspojkarna.


Diös köper handel i Åre

Transaktioner Diös köper en fullt uthyrd handelsfastighet i Åre för 36 miljoner kronor.


Diös rekryterar ny Norrbotten-chef

Karriär Johan Lång blir 1 september ny affärsområdeschef för Diös Fastigheter i Norrbotten.


Diös anställer ny affärsområdeschef

Karriär Under våren tillträder Sofie Stark, som närmast kommer från Klövern, sin nya tjänst som affärsområdeschef i Västernorrland.


Diös säljer fastighet i Timrå

Transaktioner Som ett led i strategin att koncentrera fastighetsportföljen till prioriterade tillväxtorter i norra Sverige, säljer Diös Fastigheter den kommersiella fastigheten Vivsta 3:39 i Timrå.


Diös tar nytt handelskoncept till Sundsvall

Uthyrning Diös har tecknat ett femårigt hyreskontrakt med en möbel- och konfektionsbutik i Stenstan, Sundsvall. Kontraktsvärdet är tre miljoner kronor.


Ny koncernledning i Diös

Bolag Sedan Diös nya vd Knut Rost tillträdde våren 2014 har bolaget genomfört en översyn av verksamheten som bland annat har resulterat i en förändrad sammansättning av koncernledningen.