Image
Centralpalatset i Gävle.
Centralpalatset i Gävle. Bild: Diös

Diös köper på tre orter

Transaktioner Diös förvärvar tre fastigheter i centrala Gävle, Borlänge och Mora. Respektive fastighet blir ett komplement till Diös befintliga bestånd och är del av bolagets strategi om stadsutveckling. Det totala fastighetsvärdet uppgår till 282 miljoner kronor och den totala uthyrningsbara ytan omfattar cirka 21 000 kvadratmeter. En av fastigheterna är Centralpalatset, beläget mitt emot Centralstationen i Gävle. Säljare är Provinsfastigheter och tillträde sker 15 februari 2019.
Publicerad den 15 Januari 2019

Fastigheterna som förvärvas ligger på centrala adresser i respektive stad och innehåller till största delen kommersiella lokaler och bostäder. I Gävle är den största hyresgästen den nationella tech-, science och IT-inriktade gymnasieskolan Nordens Teknikerinstitut. I Borlänge består fastigheten mest av bostäder men även kommersiella lokaler. Fastigheten i Mora omfattas i huvudsak av handel, där en av de större hyresgästerna är Systembolaget. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas första kvartalet 2019.
– Köpet av fastigheterna är strategiskt rätt och är del av vår stadsutvecklingsplan för respektive stad. Vi stärker vårt befintliga bestånd och därmed våra möjligheter att driva ytterligare utveckling i våra städer säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige