Image
Diös köper i Skellefteå.
Diös köper i Skellefteå. Bild: Diös

Diös köper i Skellefteå

Transaktioner Diös köper ytterligare två fastigheter i centrala Skellefteå, som kompletterar de fastigheter i samma kvarter, som bolaget köpte tidigare i höstas. Med detta förvärv stärker Diös sin position och närvaro än mer i centrala Skellefteå. Fastighetsvärdet uppgår till 38 miljoner kronor och den totala uthyrningsbara ytan omfattar cirka 3 000 kvadratmeter. Säljare är Nordvestor AB och tillträde sker under andra kvartalet 2020.
Publicerad den 11 Februari 2020
Lars-Göran Dahl. Lars-Göran Dahl.

Fastigheterna som Diös förvärvar, innehåller till största delen bostäder, men även kontor. Transaktionen sker i bolagsform och kommer att redovisas under andra kvartalet 2020.
– Vi ser stora möjligheter till ökad tillväxt med den utveckling som sker i Skellefteå, där fler människor är på väg att flytta in, befintliga företag kan växa och nya kan etablera sig. De fastigheter vi nu köper stärker det kvarter vi redan har närvaro i och ger oss ännu bättre möjligheter att fortsätta bidra till utvecklingen i Skellefteå, säger Lars-Göran Dahl, fastighets- och affärsutvecklingschef, Diös.
– Från Nordvestors sida är vi mycket glada över affären med Diös. De är en långsiktig och ansvarstagande fastighetsägare och som på senare år blivit en betydande aktör i Skellefteå. Vi ser det mycket positivt att Diös utökar sin närvaro i Skellefteå och därmed bidrar till fortsatt utveckling av staden. Just nu arbetar vi på Nordvestor med att utveckla kvarteret runt om Citykompaniet. Det är i dag en populär och väl fungerande handelsplats, och nu tar vi nästa steg i områdets utveckling genom att bygga ett parkeringshus. Därefter planerar vi för nya kontor och bostäder samt ytterligare kommersiella lokaler för handel och lokal service. Försäljningen stärker vår finansiella ställning och möjliggör fortsatta investeringar i ett växande Skellefteå, säger Pär Nordlund, vd, Nordvestor Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige