Image
Andreas Wahlén, vd för NP3.
Andreas Wahlén, vd för NP3. Bild: Kristoffer Lönnå

NP3 bildar JV

Bolag NP3 och Jämtkraft har bildat det gemensamt ägda joint-venture bolaget Jämtjägaren AB för uppförande av ett huvudkontor och driftcentral för Jämtkraft. I ett första steg har NP3 sålt två fastigheter med byggrätter till Jämtjägaren AB.
Publicerad den 25 Februari 2021

Genom bildandet av ett gemensamägt bolag säkerställer NP3 via utformningen av den kommande byggnationen fortsatt tillgänglighet till sina närliggande fastigheter på området Stadsdel Norr samtidigt som Jämkraft tryggar ett långsiktigt förfogande över sitt huvudkontor och driftcentral.

Fastigheterna som har överlåtits till Jämtjägaren AB är Fältjägaren 13 och 14 och omfattar en total byggrätt om 12 000 kvadratmeter. Projektering pågår för en byggnation om 10 000 kvadratmeter där den totala investeringen beräknas uppgå till 250-300 miljoner kronor vilken förutom byggnationen för Jämtkraft omfattar ytterligare en kontorsbyggnad. Byggnaderna skall ha en högkvalitativ arkitektur och starkt hållbarhetsfokus för certifieringsändamål som tillgodoser aktieägarnas långsiktiga avkastningskrav.

NP3 och Jämtkraft har gemensamt utsett Lars-Göran Dahl, Fastighetsutvecklingsdirektör på Skistar AB, som styrelsens ordförande för Jämtjägaren AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY