Image
Bricknovas bostadsprojekt i Nynäshamn.
Bricknovas bostadsprojekt i Nynäshamn. Bild: Bricknova

Bricknova köper av Obos i Nynäshamn

Transaktioner Bricknova växer i snabb takt och har förvärvat en fastighet i Nynäshamns kommun av Obos. Fastigheten Skonaren 4 omfattas av lagakraftvunnen detaljplan om 3,2 hektar mark, vilken tillåter en byggrätt på cirka 9 300 kvadratmeter för bostadsändamål.
Publicerad den 8 November 2021

Bricknova etablerar sig nu i Nynäshamn genom bostadsprojektet Nynässagan, vilket består av 74 radhus med en boarea mellan 110–130 kvadratmeter. Bostadsområdet ligger i populära Sandhamn, strax söder om centrala Nynäshamn. Projektet beräknas vara uppfört och inflyttningsklart under slutet av 2023.
– Förvärvet är helt i linje med vår strategi att utveckla högkvalitativa bostäder till överkomliga priser i attraktiva områden inom Storstockholm. Bostadsprojektet Nynässagan ger oss goda förutsättningar för fortsatt stadsutveckling i Nynäshamns kommun. Vi är ivriga att dra i gång projektet ordentligt efter vårt tillträde den 15 november 2021. Tillsammans med Nynäshamns kommun och Obos, som närmsta grannar, vill vi möjliggöra för fler att uppfylla sina bostadsdrömmar genom att få en möjlighet att bo ett stenkast från skärgården samtidigt som storstadslivet är på pendelavstånd till rimliga priser, säger Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez.

Obos har nyligen utvecklat två angränsande tomter och har flera bostadsprojekt i kommunen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige