Image
Grundaren Stefan Larsson lämnar vd-stolen på Bimobject men stannar inom företaget. Johan Svanström har utsetts till tf vd.
Grundaren Stefan Larsson lämnar vd-stolen på Bimobject men stannar inom företaget. Johan Svanström har utsetts till tf vd. Bild: Bimobject

Bimobject-grundaren tar ny roll – tf vd utsedd

Bolag Grundaren och vd:n för Bimobject, Stefan Larsson, kommer tillträda en annan roll på företaget. Styrelsen utser Johan Svanström som tillförordnad vd. Sökandet efter en ny vd har inletts.
Publicerad den 28 Januari 2019

Stefan Larsson har varit vd på Bimobject sedan han grundade bolaget år 2011. Under hans tid som vd har bolaget utvecklats till att bli den självklara globala ledaren inom Bim-content. Sedan 2011 har Bimobject nått flera milstolpar inklusive en börsnotering på First North, två nyemissioner som tillfört nästan en halv miljard kronor, samt uppnått över en miljon registrerade användare och mer än 33 miljoner nedladdningar.

Stefan Larsson har beslutat att avgå som vd för att fokusera på affärsutveckling, vilket inkluderar att vara djupt involverad i den nordamerikanska marknaden.

Styrelsen gläds över att Stefan Larsson stannar i bolaget och fortsätter att vara bolagets visionär.

Johan Svanström, en ledare med stor digital erfarenhet, från och med idag är utsedd till tillförordnad vd med uppdraget att säkerställa en smidig övergång och en fortsatt lyckad resa framåt. Johan Svanström var tills nyligen President på Hotels.com och är sedan januari 2019 partner på EQT Partners och Investment Advisor på EQT Ventures.

Johan Svanström är personligen aktieägare i Bimobject och välbekant med bolaget. Rekryteringen av en ny vd har inletts och leds av Spencer Stuart.
– Jag har funderat på detta länge, och känner att det nu är rätt timing, jag vill fokusera på annat som ligger mig varmare om mitt entreprenörshjärta.

Bimobject behöver nu en ny vd, säger Stefan Larsson, grundare av Bimobject.

– Stefan har arbetat intensivt sedan 2011 och varit en visionär ledare som gång på gång brutit ny mark. Vi respekterar Stefans beslut och är väldigt glada över att han stannar inom bolaget. Dessutom är vi väldigt glada att ha Johan, som har stor kunskap och internationell erfarenhet av e-handel som tillförordnad vd under övergången, säger Anders Wilhjelm, styrelseordförande på Bimobject.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige