Image

”Löjeväckande utspel”

EKONOMI Bråket kring Stora teatern i Göteborg går vidare.
Fastighetsägaren Higabgruppen skickade i går ut ett pressmeddelande i vilket man meddelar att man vänder sig till tingsrätten för att ”få tillbaka nycklarna till sin fastighet”.
”Ett löjeväckande utspel”, menar motparten Sami.
Publicerad den 15 Juni 2010

- Sami har medvetet valt att inte uppfylla villkoren i hyresavtalet. De betalar inte den avtalade hyran för Stora teatern och vägrar att flytta trots att de blivit uppsagda. Deras agerande tvingar oss därför att vända oss till Göteborgs tingsrätt för att få tillgång till våra lokaler, säger Stefan Lundqvist, finanschef och vice vd på Higabgruppen.

Sami (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) har hyrt Stora teatern sedan 2003. Higab menar att hyresgästen Sami inte har betalat avtalad hyra och sa i april upp hyresavtalet.

Sami menar å sin sida att man inte är rätt hyresgäst. Samis uppfattning är att det ”mycket omfattande och avvikande avtalet har ingåtts mellan Kigab (dotterbolag till Higab) och Storan Evenemang & Konferens AB”.

Avtalet är på 40 år, till en hyreskostnad om cirka 240 miljoner kronor.

- Våra inbjudningar till förhandling för att hitta en för alla parter acceptabel lösning på problemet har klingat ohörda. Det är däremot fullständigt klart för Higab att Sami inte anser sig vara part i avtalet, säger Samis vd Stefan Lagrell.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror Rutger Arnhult om börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Klöverns vd Rutger Arnhult efter Q3-rapporten. Det här fokuserar mångmiljardären på de kommande kvartalen: "Vi ska ha respekt för att läget är fortsatt osäkert".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY