Image
Arwidsro köper City Gross-fastigheten i Ingelsta, Norrköping.
Arwidsro köper City Gross-fastigheten i Ingelsta, Norrköping. Bild: Arwidsro

Arwidsro köper av Corem i Ingelsta, Norrköping

Transaktioner Arwidsro förvärvar fastigheten Järnet 5 av Corem. Förvärvet omfattar cirka 15 000 kvadratmeter uthyrningsbar area med ett fastighetsvärde om 284 miljoner kronor och ett hyresvärde om 19,2 miljoner kronor.
Publicerad den 21 December 2021

Den dagligvaruankrade fastigheten har en genomsnittlig hyreslängd om cirka fyra år och en ekonomisk beläggningsgrad på 100 procent.
Fastigheten är ankrad av City Gross och andra väl kända hyresgäster så som Jysk och Granngården. Arwidsro tillträder 1 februari 2022.

– Jag kan med glädje konstatera att vi stärker vår relation med Bergendahls-gruppen ytterligare, nu med vår första City Gross-butik. Utöver det så etablerar vi nu en närvaro i Norrköping vilket känns jätteroligt, säger Gustav Lilliehöök, transaktionsansvarig, Arwidsro.

Järnet 5 är beläget i Ingelsta handelsområde i ett strategiskt läge längs med E4 och E22 och med naturreservatet Ingelstad ekbackar som intilliggande granne. Ingelstad ekbackar utgörs av ett par kullar med tätt stående riktigt gamla och grova ekar, många av dem uppemot 500 år gamla.

– En handelsfastighet med naturreservat som närmaste granne är något utöver det vanliga. Vi har genomfört förstudie för certifiering enligt Miljöbyggnad iDrift. Utöver fortsatt certifieringsprocess kommer vi omgående inleda en ekologisk analys i syfte att bland annat stärka biologisk mångfald med koppling till Ingelsta ekbackar, säger Maria Björkling, affärsutvecklare och hållbarhetsansvarig, Arwidsro.

– Vi är väldigt glada att addera ytterligare en stark dagligvaruankrad fastighet med kompletterande lågprishandel till vår portfölj, säger Peter Zonabend, vd, Arwidsro.

Arwidsro biträddes av Christer Johard, Michela Westin och Andrea Sedvall på Advokatfirman Cederquist.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY