Image
ÅF utökar sina ytor Skanskas kontorsprojekt i Göteborg.
ÅF utökar sina ytor Skanskas kontorsprojekt i Göteborg. Bild: Skanska

ÅF utökar hos Skanska i Göteborg

Uthyrning Skanska har sedan tidigare tecknat ett 14-årigt hyreskontrakt med teknikkonsultföretaget ÅF om 7 500 kvadratmeter i ett kontorshus med intilliggande parkeringshus, som idag byggs på Grafiska vägen i Göteborg. ÅF utökar nu sin yta med ytterligare 2 500 kvadratmeter. Fastigheten beräknas stå klar för inflyttning i januari 2014.
Publicerad den 11 April 2013
Annons
Image

Skanska utvecklar kontoret tillsammans med ÅF och projekteringen av de tekniska installationerna leds av ÅF:s konsulter inom bland annat energieffektivisering, VVS, el, belysning och akustik. Fastigheten kommer att få en stark miljöprofil och ska bland annat certifieras enligt den högsta nivån i det internationella miljösystemet Leed och Green Building.

– Både Skanska och ÅF har höga miljökrav. Tillsammans med ÅF utvecklar vi framtidens arbetsplatser. Det blir en energieffektiv, miljöanpassad kontorsfastighet i utmärkt läge som sätter tonen för hela vårt fortsatta arbete med att utveckla kvarteret, säger Micko Pettersson, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

– Att vi på ÅF, innan inflytt, utökar vår yta visar på att vi följer planerna att fördubbla vår verksamhet i Göteborg fram till 2015. Att vi också erbjuds större yta i precis anslutning till tidigare avtalade lokaler är givetvis glädjande och rätt i tid för projektets fortskridande, säger Per Magnusson, divisionschef på ÅF Industry.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige