Image
ÅF utökar för andra gången sina ytor i Skanskas nya kontorsprojekt i Göteborg.
ÅF utökar för andra gången sina ytor i Skanskas nya kontorsprojekt i Göteborg. Bild: Skanska

ÅF ökar ytterligare i Skanska-projekt

Uthyrning Skanska har sedan tidigare ett 14-årigt hyreskontrakt med teknikkonsultföretaget ÅF om 10 900 kvadratmeter i kontorshuset med intilliggande parkeringshus på Grafiska vägen i Göteborg. Nu utökar ÅF för andra gången sin yta med ytterligare cirka 660 kvadratmeter. Inflyttning sker i januari 2014.
Publicerad den 23 September 2013

Skanska utvecklar kontorshuset tillsammans med ÅF. Projekteringen av de tekniska installationerna leds av ÅF:s konsulter inom bland annat energieffektivisering, VVS, el, belysning och akustik. Fastigheten kommer att få en stark miljöprofil och är bland annat precertifierat enligt den högsta nivån i det internationella miljösystemet Leed och Green Building. Fastigheten blir därmed Skanskas tredje miljöriktiga kontorshus i Göteborgsområdet och även ett nytt landmärke i porten till Göteborg.

– Vi är givetvis glada att huset nu är uthyrt till mer än 80 procent och att vi för andra gången kunnat erbjuda ÅF ytterligare yta. Det blir en energieffektiv, miljöanpassad kontorsfastighet i utmärkt läge som sätter tonen för hela vårt arbete med att utveckla kvarteret. Än finns det plats för fler företag på några plan i höghusdelen, säger Micko Pettersson, vd på Skanska Fastigheter Göteborg.

– Att vi på ÅF, innan vi flyttar in, utökar vår yta vid flera tillfällen visar att vi följer vår plan att fördubbla verksamheten i Göteborg fram till 2015. Det är givetvis glädjande och i rätt tid för projektets fortskridande att vi kunnat utöka vår yta vid olika tillfällen och ändå fått en sammanhängande yta i huset, säger Per Magnusson, divisionschef ÅF Industry.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige