Image
Vernum köper byggrätt från Östanå Real Estate.
Vernum köper byggrätt från Östanå Real Estate. Bild: Vernum Fastigheter

Vernum köper ytterligare en byggrätt i Älmsta

Transaktioner Vernum har förvärvat ett projekt med byggrätt för 117 lägenheter i Älmsta, Norrtälje kommun från Östanå Real Estate. Projektet ligger precis invid Väddö kanal och kommer att bestå av 1-3 rok fördelat på tre flerbostadshus i trä.
Publicerad den 7 September 2022

Byggnationen är påbörjad och Vernum kommer driva produktionen med det egna klimatsmarta och unika träbyggnadssystemet från den gemensamt ägda fabriken i Skellefteå. Systemet karakteriseras av sin innovativa resurssnålhet och industrialiserade byggprocess vilket, i nuläget, möjliggör för Vernum att bygga flerbostadshus med världens lägsta klimatavtryck.
– Vi äger redan ett par fastigheter i Älmsta och ser mycket positivt på ortens utveckling. Det bli fantastiska bostäder med ett väldigt charmigt läge i närheten av all samhällsservice man kan önska. Projektet har investeringsbidrag vilket även säkerställer en attraktiv hyresnivå, säger Vernums vd Fredrik Lindberg.

Projektet beräknas vara färdigställt 2024.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige