Image
Svenska Hus utvecklar i Partille.
Svenska Hus utvecklar i Partille. Bild: Rstudio for architecture

Svenska Hus utvecklar i Partille

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Partille har godkänt en planansökan från Svenska Hus. Det handlar om en satsning på fyra hållbara bostadskvarter mellan Partille Arena och Säveån med minst 400 lägenheter. – Ja, kanske det dubbla om vi planerar väl – så det är ett stort projekt både för oss och för kommunen, säger Henrik Sjölin, fastighetsutvecklingsansvarig på Svenska Hus i Göteborg.
Publicerad den 1 September 2020

Området ligger på Gamla Kronvägen i centrala Partille och tanken är att blanda nya bostäder med lokaler i bottenplan och eventuellt också förskolor och ytor för kommunala verksamheter.
– Läget är perfekt och projektet är en fantastisk möjlighet för kommunen att fortsätta utveckla Partille City, säger Henrik Sjölin. Vad vi siktar på är en helt ny hållbar stadsdel som ytterligare stärker kärnan, med en modern och varm stadskänsla och en variation av huskroppar - gissningsvis 6-8 våningar som högst.

Arbetet med en ny klubbad detaljplan kan i bästa fall vara klart 2025, vilket skulle innebära byggstart 2026. Men det finns miljömässiga och geotekniska utmaningar i utredningsarbetet som kan fördröja detaljplanen ytterligare något eller några år.
– Det är ett spännande utvecklingsprojekt för Svenska Hus där vi tillsammans med kommunen kan fortsätta det positiva arbetet med att stärka de centrala delarna av Partille, säger Svensk Hus vd Daniel Massot. Fastighetsvärdet efter utbyggd detaljplan i Partille beräknas till drygt 2 miljarder kronor och projektet är ett lysande exempel på hur vi arbetar med stadsutveckling. Vi tänker långsiktigt, affärsmässigt, innovativt och med tydligt fokus på våra kunders behov. För att hålla tidplanen är det viktigt att vi kommer igång nu.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige