Image
Peab bygger 182 studentbostäder i Stockholm.
Peab bygger 182 studentbostäder i Stockholm. Bild: Peab/Fidjeland och Partners

Peab bygger studentbostäder i Stockholm

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 182 studentbostäder på Lappkärsberget i nära anslutning till Stockholms universitet. Beställare är Stockholms Studentbostäder och kontraktssumman uppgår till 225 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 8 Februari 2021

Det nya lamellhuset är den andra etappen av utbyggandet av studentbostadsområdet Lappkärrsberget. Huset kommer att bli nio våningar inklusive källarplanet som kommer att ge plats åt en förskola, café samt komplementbyggnader såsom cykelförråd.
– Vi är mycket glada för det fortsatta förtroendet att få bygga vidare på Campus Lappis och bidra till utvecklingen av studentbostadsområdet. Att få vara del av samhällsbyggandet och skapa trivsamt boende för studenterna känns betydelsefullt, säger Lars Enroth, regionchef Peab.

Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Fasaden utförs i tegel med samma stil som de fyra punkthusen i etapp ett som Peab snart ska överlämna till Stockholms Studentbostäder.
– Campus Lappis är vårt och ett av Sveriges största studentbostadsområden där fler än 3 000 studenter från hela världen har sina hem. Vi vill utveckla området och de nya bostäderna är en viktig del i det arbetet. Att göra det tillsammans med Peab är jättekul och vi ser fram emot fortsatt bra samarbete, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Uppdraget är en totalentreprenad med projekteringsstart omgående för byggstart våren 2021. De första studenterna beräknas kunna flytta in i till sommaren 2023.

Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige