Image

NCC bygger logistikhall åt Västerstaden i Örebro

Bygg/Arkitektur Förpackningsföretaget Pac i Örebro växer och behöver en större och modernare logistikhall. NCC bygger en nära 20 000 kvadratmeter stor hall med kontor i Berglunda i Örebro. Västerstaden är uppdragsgivare och ordern är värd 120 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Oktober 2015

– Den nya logistikhallen ersätter våra tre nuvarande hallar. Den blir större och framför allt ger den stordriftsfördelar med ett nytt modernt lager både i kubik och teknik. Pac AB:s starka tillväxt kräver mer lagerutrymme. På sikt skapar det även nya arbetstillfällen i Örebro, säger Hans Stridh, förvaltningschef på Västerstaden.

Byggnaden uppförs på en ny tomt i Berglunda. Den blir 19 600 kvadratmeter stor, varav 3000 kvadratmeter är kontor.

– Vi bygger en energieffektiv logistikhall vid utfarten mot Karlskoga. Det centrala läget är noga utvalt för att skapa smidiga leveranser. Vi projekterar och bygger enligt kraven för Green Building, vilket är ett kvitto på att hallen blir hållbar för miljön genom en optimerad energianvändning, säger Gustav Falkenström, affärschef på NCC.

Logistikhallen byggs enligt kraven för Green Building , ett system som utgår från kriterierna att sänka energianvändningen i fastigheten med 25 procent mot kraven i Boverkets byggregler för fastigheter som inte är bostäder.

Projektet är en totalentreprenad där NCC har ansvaret att bereda marken och att uppföra byggnaden. Bygget påbörjas i oktober i år och beräknas vara klart i oktober 2016.

Affären orderregistreras i fjärde kvartalet 2015 i affärsområdet NCC Construction Sweden.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige