Image

Något bättre än väntat från Peab

Bolag Peabs resultat före skatt landade på 441 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Analytikerna hade enligt SIX Markets Estimates räknat med 433 miljoner kronor. Vd Jan Johansson ser nu en försvagad efterfrågan på byggmarknaden.
Publicerad den 15 November 2012
Jan Johansson. Bild: Peab. Bild: Peab
Jan Johansson. Bild: Peab.

Orderingången var 9 302 miljoner kronor (9 751), jämfört med väntade 8 745 miljoner kronor.
- Under perioden har vi haft en hög aktivitet i vår pågående produktion, men i takt med ett försämrat konjunkturläge i de nordiska länderna märker vi nu av att efterfrågan på byggmarknaden har försvagats. Detta är tydligast inom bostadssegmentet, säger Jan Johansson i vd-ordet.

- Affärsområdet Fastighetsutveckling är nu etablerat och börjar ge resultat och synergier med övriga verksamheter. Det senaste exemplet på detta är investeringen i ett nytt hotell i Hyllie med Nordic Choice Hotels som hyresgäst.

Under perioden januari-september 2012 uppgick omsättningen inom Fastighetsutveckling till 240 miljoner kronor (124) med ett rörelseresultat uppgående till 26 miljoner kronor (22).

Förutom projekt ingår även börsnoterade innehav, delägda samt helägda bolag i Fastighetsutveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige