Image

CBRE värvar vd från DTZ

Karriär Patrik Kallenvret har utsetts till ny vd för CBRE i Sverige. Han kommer närmast från DTZ och efterträder Mikael Wallgren som återgår till sin tidigare tjänst som vice vd på CBRE.
Publicerad den 2 Augusti 2013
Patrik Kallenvret Bild: CBRE
Patrik Kallenvret

Patrik Kallenvret har, sedan 2010, varit vice vd för DTZ:s svenska verksamhet.

Tidigare arbetade han på Catella Corporate Finance. Han har även tidigare varit anställd på CBRE, då som nordisk investeringschef och också som vice vd i Sverige. I dessa roller har han varit involverad inom en mängd olika områden i fastighetsbranschen, exempelvis som rådgivare till både investerare, fastighetsutvecklare och hyresgäster.

I samband med Patriks tillträde så kommer Mikael Wallgren återgå till sin tidigare roll som vice vd.

Martin Samworth, Managing Director, EMEA på CBRE, kommenterar:
- Patrik är mycket respekterad på den svenska fastighetsmarknaden och, förutom att han har utvecklat verksamheter, så har han varit inblandad i många prestigefulla transaktioner under de senaste åren. Hans breda kunskaper om branschen, hans utmärkta ledaregenskaper och strategiska förmåga i kombination med hans goda rykte kommer att vara en ovärderlig tillgång under vår fortsatta expansion i Sverige.

- Under Mikaels ledning har vår svenska verksamhet genomgått en betydande förändring. Han har skapat nya team och affärsområden, gjort oss mer konkurrenskraftiga samtidigt som vi har breddat vår kundbas, både med svenska och internationella kunder. Mikael har själv önskat att gå tillbaka till en mer operativ roll i vår verksamhet och jag ser med tillförsikt att han återvänder till rollen som vice vd samt som ansvarig för hela den svenska uthyrningsorganisationen.

Patrik Kallenvret:
- CBRE:s svenska verksamhet har gått från klarhet till klarhet under de senaste åren. Möjligheten att leda ett innovativt team, både till att befästa sin position samt att stödja verksamheten i nästa steg av tillväxt, är en spännande utmaning. Jag ser fram emot ett nära samarbete med Mikael Wallgren, Guy Hollis, CBRE:s nya Managing Director för Norden, samt övriga medarbetare på CBRE.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige