Image
MKB och Stadsfastigheter bygger en idrottshall med bostäder på taket.
MKB och Stadsfastigheter bygger en idrottshall med bostäder på taket. Bild: Chroma Arkitekter

Bygger idrottshall med bostäder på taket

Bygg/Arkitektur MKB och Stadsfastigheter utvecklar ett nytt projekt i Västra Hamnen, Malmö: En idrottsanläggning med 130 ungdomsbostäder på taket.
Publicerad den 17 Mars 2015

Med Stapelbäddsparken och Turning Torso som grannar uppför Stadsfastigheter en ny idrottshall. På taket skapar MKB 130 ungdomsbostäder till personer under 26 år.

Bostäderna blir framför allt yteffektiva ettor med gemensam takterrass, med möjlighet att umgås, grilla och rekreation.

– MKB:s ambition är att bredda utbudet och bygga varierat med olika hyresnivåer så att fler hushåll kan efterfråga en nybyggd bostad. Att vi nu kan erbjuda 130 ungdomsbostäder för under 4 000 kronor i månaden (för en etta), dessutom i ett attraktivt läge, ser jag som mycket positivt, säger Claes Jeppsson, ny- och ombyggnadschef hos MKB.

Investeringen i Västra hamnen är ett viktigt steg för MKB att nå målet med 500 nybyggda lägenheter per år och ett led i bolagets strategi att bidra till och stärka Malmös attraktionskraft.

– Stadsfastigheter ser detta som ett unikt samarbetsprojekt med MKB för att skapa nyproducerade, billiga lägenheter för ungdomar i Malmö. Projektet tillgodoser dessutom behovet av en idrottshall i Västra hamnen, säger Peter Hingström, byggprojektledare på Stadsfastigheter.

Peab har fått byggordern, värd 112 miljoner kronor.
- Det känns glädjande att kunna bidra med ungdomsbostäder i Malmö, något som är kraftigt efterfrågat. Vi ser också fram emot att få förverkliga vårt tävlingsbidrag i samarbete med Stadsfastigheter och MKB, säger Håkan Olsson, regionchef Peab.

Projektet är en totalentreprenad. Arbetet beräknas att påbörjas i maj 2015 och kommer att färdigställas i etapper fram till december 2016.

Fakta:
Arkitekt: Chroma Arkitekter, Malmö
Totalentreprenad: Peab Sverige AB
Bostäder: 130 ungdomsbostäder, varav 115 ettor (29-32 kvadratmeter) och 15 tvåor (45 kvadratmeter). Planerad inflyttning hösten 2016. Bostäderna ägs och förvaltas av MKB.
Idrottshall: Idrottshallen beräknas stå klar i maj 2016 och ska serva två skolor i Västra hamnen. Idrottshallen ägs och förvaltas av Stadsfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige