Image

Alecta köper stort i Göteborg

Transaktioner Alecta köper fastigheten Gullbergsvass 4:2 i Göteborg. Köpeskillingen uppgår till cirka 420 miljoner kronor. Säljare är en tysk fond.
Publicerad den 6 April 2011

Gullbergsvass 4:2 ligger på Gullbergs Strandgata, Vikingsgatan och Kilsgatan. Säljare är den tyska fonden RREEF, ett dotterbolag till Deutsche Bank. Fastigheten på 15 000 kvadratmeter är så gott som fullt uthyrd. Dominerande hyresgäster är IF Skadeförsäkring och Nordea. På bottenplan finns även en mindre restaurang och butik.
- Vi tycker att vi har varit lite för lågt viktade i Göteborg. Och så var det ett bra tillfälle som dök upp, det var mycket som stämde på en gång. Vi tror dessutom att det finns en del hyrespotential i Göteborg, säger Fredrik Palm på Alecta till Fastighetssverige.

Deutsche Bank sålde i mars 2009 Hammaren 15 på Regeringsgatan 65 i Stockholm till AMF och i oktober samma år sålde man Baltzar City i Malmö.
- Det var en optimal tidpunkt för oss att genomföra den här affären, säger Georg Allendorf, vd för RREEF.

Jones Lang Lasalle hade säljuppdraget för Deutsche Bank.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige