Image

Zengun bygger för Fabege

Bygg/Arkitektur Efter en inledande projekteringsfas har nu Zengun slutit avtal med Fabege om uppförande av en ny komplett fullserviceanläggning åt Bilia i Haga Norra, Solna. Kontraktet har ett ordervärde om drygt 800 miljoner kronor och utgör den första etappen av det stora stadsbyggnadsprojektet Haga Norra.
Publicerad den 20 December 2018

Projektet inleds med ett omfattande schakt- och grundläggningsarbete med bland annat en geoenergianläggning. Förutom att färdigställa Bilias anläggning om cirka 37 000 kvm bruttoarea omfattar projektet även förberedelse för en kommande påbyggnation av cirka 450 lägenheter i två kvarter. Anläggningen ska tas i drift i början av 2021.
– Vi är väldigt glada att Fabege ger oss fortsatt förtroende i samverkan. Att få bygga denna toppmoderna bilanläggning och samtidigt vara med i starten på det spännande stadsbyggnadsprojektet Haga Norra är något vi verkligen ser fram emot, säger Ulf Jonsson, vd för Zengun.

"Modernt, uttrycksfullt och med en egen identitet" har varit utgångspunkten för gestaltningen av det kvarter som nu byggs. Genom en blandning av bostäder, moderna kontor och handel tillsammans med Bilias toppmoderna fullserviceanläggning ska Haga Norra bli en levande och hållbar stadsdel.
– Utvecklingen av stadsdelen kommer att genomföras i etapper där den första innehåller Europas modernaste showroom för bilar och 450 lägenheter, säger Klas Holmgren, chef projekt och förädling på Fabege.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige