Image

Wihlborgs hyr ut i Lund

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Trivector om 850 kvadratmeter i nybyggnadsprojektet Posthornet vid Lunds centralstation.
Publicerad den 3 April 2017
Posthornet. Bild: Wihlborgs
Posthornet.

Trivector erbjuder tjänster inom trafik, system och verksamhetsutveckling och har i dag sin verksamhet i Wihlborgs fastighet på Åldermansgatan i västra Lund. I maj 2018 flyttar moderbolaget Trivector AB och de två konsultbolagen Trivector Traffic och Trivector Logiq till Posthornet. Kvar på Åldermansgatan sitter Trivector System, som även har tillverkning i lokalerna.

– För oss är flytten ett viktigt steg eftersom Posthornet har ett av Skånes allra bästa lägen. Våra analyser visar att det i princip inte finns några andra platser i Skåne med lika bra tillgänglighet med kollektivtrafik. Närheten till järnvägen är ett tungt vägande skäl för oss eftersom en viktig del av vår verksamhet handlar om hållbara transporter, säger Christer Ljungberg, vd för Trivector AB.

– Vi ser långsiktigt på relationerna med våra hyresgäster och är därför mycket glada att kunna fortsätta vårt samarbete med Trivector. I Posthornet får de skräddarsydda lokaler anpassade för ett modernt arbetssätt, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Sedan tidigare har Folktandvården Skåne tecknat avtal om 4 800 kvadratmeter i Posthornet och IT-företaget Avensia flyttar in på 1 800 kvadratmeter. Totalt omfattar fastigheten 10 800 kvadratmeter, vilket innebär att 70 procent av lokalerna nu är uthyrda. Förhandlingar pågår med flera intressenter kring återstående ytor. Posthornet får en tydlig miljöprofil med solcellsanläggning på taket och miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Guld.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige