Image

Wihlborgs hyr ut i Malmö

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Emmaus Björkå som öppnar en stor second hand-butik på Södra Förstadsgatan 14 i centrala Malmö.
Publicerad den 3 Maj 2017
Fastigheten Elefanten 40. Bild: Wihlborgs
Fastigheten Elefanten 40.

Den 1 juli slår Emmaus Björkå upp portarna för en butik på 1 450 kvadratmeter i fastigheten Elefanten 40, som ligger i korsningen Storgatan/Södra Förstadsgatan.

– Emmaus Björkå blir ett spännande tillskott till cityhandeln i Malmö. Det är glädjande att få en hyresgäst som bidrar till återbruk och som har fokus på en cirkulär affärsmodell mitt i city. Via ett grönt hyresavtal bidrar vi som fastighetsbolag dessutom med bland annat förnybar energi till butiken. Vi ser fram emot att samverka med Emmaus Björkå för att tillsammans utveckla ett hållbart Malmö, säger Staffan Fredlund, miljöchef på Wihlborgs.

– Det är helt självklart för oss att second hand är en nyckel i hela den omställning som Sverige är inne i. Därför är det också ett naturligt steg att när en ny butik nu öppnar i Malmös kanske bästa affärsläge, så är det också en som helt och hållet fokuserar på miljömässig och social hållbarhet, säger Sara Lindgren, driftschef på Emmaus Björkå.

I fastighetens bottenvåning finns även Gina Tricot, Espresso House och Pressbyrån. Resterande våningar består av kontorslokaler för Tullverket och Malmö stad. Våren 2019 frigörs cirka 9 000 kvadratmeter kontorsytor när Tullverket flyttar till Wihlborgs kontorsprojekt Dungen i Hyllie.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige