Image
Drivelab Big.
Drivelab Big. Bild: Wästbygg

Wästbygg fortsätter utbyggnad i Arlandastad

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Arlandastad Holding om en fortsatt utbyggnad av Drivelab i Arlandastad.
Publicerad den 30 November 2016

Wästbygg ska uppföra den första etappen av Drivelab Big, en 7 000 kvadratmeter stor permanent mässa och utbildningsplats för stora fordon. Största hyresgäst blir företaget Training Partner och lokalen ska bland annat inrymma certifieringshallar och utbildningslokaler. Etapp ett av Drivelab Big ska även innehålla en tvätthall och lokaler för ytterligare två hyresgäster. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi har byggt åt Arlandastad Holding tidigare och tackar för det fortsatta förtroendet. Hela Drivelab-projektet är otroligt intressant och det är inspirerande att få vara en del i det utvecklingsarbetet, säger Pelle Brandt, regionchef Mitt på Wästbygg.

– Vi välkomnar ytterligare ett spännande projekt tillsammans med Wästbygg. För Arlandastad Holding är kvalitet och samarbete viktiga ledord när vi väljer entreprenör. Senast Wästbygg byggde i Drivelab var processen präglad av gott samarbete i kombination med hög kvalitet, säger Dieter Sand, vd på Arlandastad Holding.

Produktionsarbetet inleds omgående och anläggningen ska vara klar i oktober 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige