Image

Wästbygg får uppdrag av Optimera

Bygg/Arkitektur Bygghandelskedjan Optimera har gett Wästbygg i uppdrag att bygga cirka 8 000 kvadratmeter butik och lager i Göteborg.
Publicerad den 7 Maj 2014
Wästbygg får i uppdrag att bygga en ny anläggning åt Optimera. Bild: Wästbygg
Wästbygg får i uppdrag att bygga en ny anläggning åt Optimera.

Den nya anläggningen byggs som ersättning för Optimeras befintliga, som måste rivas när Trafikverket nu bygger ny tunnel under Göta älv. Entreprenadsumman är 58 miljoner kronor.

– Vi på Wästbygg har ett intressant projekt framför oss åt en, för oss, ny kund. Läget nära Göta älv innebär att markförhållandena är besvärliga. Vi har inlett projektet med en omfattande markförstärkning med kalkcementpelare som nyligen avslutats. Nu är det dags att påbörja själva byggnationen, säger Magnus Rudén, affärsområdeschef på Wästbygg.

Överlämning till kund sker under oktober.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige