Image

Vasakronan säljer till danskt bolag

TRANSAKTIONER Vasakronan säljer fastigheten Ekelund 1 på Ekelundsvägen i Solna till fastighetsutvecklingsbolaget Sjaelsö. Affären genomförs via en bolagsaffär till ett fastighetsvärde motsvarande 290 miljoner kronor.
Publicerad den 14 Maj 2008

Fastigheten har i dag en total uthyrningsbar yta på cirka 25 000 kvadratmeter med tillhörande cirka 50 000 kvadratmeter markareal. Största hyresgästen är i dagsläget Arbetsmiljöverket.

Sjaelsö avser att bygga om och vidareutveckla fastigheten för kontor och bostäder.

- Vasakronan har sökt olika utvecklingsvägar för Ekelund 1 och funnit att denna fastighet lämpar sig bäst för utveckling av bostäder. Bostäder ingår inte vår affärsidé och vi har därför valt att sälja fastigheten, säger Leif Garph, vice vd och chef för region Stockholm.

- Det är ett attraktivt område med stor framtida utvecklingspotential. Tillsammans med Postens Huvudkontor skulle området kunna bli den nya porten till Solna, då detta är bland det första man ser av Solna när man kommer söderifrån. Med närhet till stora transportleder och endast 250 meter till närmsta tunnelbanestation har området goda förutsättningar att utvecklas till ett mycket attraktivt område med direkt anslutning till city, säger Pero Popovski, vd Sjaelsö Sverige.

Sjaelsö Sverige tillträder som nya ägare den 1 oktober 2008.


FAKTA
Sjaelsö Gruppen A/S är Danmarks största börsnoterade fastighetsutvecklingsbolag, med huvudkontor i Köpenhamn. Sjaelsö Sverige är ett helägt dotterbolag som bygger och utvecklar attraktiva lägen och fastigheter för bostäder, handel, kontor och logistik. Hela koncernen har idag 250 medarbetare och omsatte under 2007 drygt 7,8 miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så har branschtopparna handlat under semestern

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt hur branschens insynspersoner agerat under sommaren. Och det har varit långt ifrån sommarstiltje i orderböckerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY