Image

Vasakronan miljardköper av Akademiska Hus

TRANSAKTIONER Akademiska Hus säljer del av fastigheten Tre Vapen 2 i Stockholm till Vasakronan. Försäljningen har skett till ett fastighetsvärde motsvarande 1,1 miljarder kronor. Fastigheten som ligger på Valhallavägen invid Gärdet på Östermalm i Stockholm har omdanats till ett öppet kvarter som inrymmer ett flertal verksamheter, bland annat Sida, Naturvårdsverket och Teaterhögskolan.
Publicerad den 16 Maj 2008

Fastigheten, som tidigare hyrdes av Konstfack, har genomgått en omfattande renovering och tillbyggnad. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 38 000 kvadratmeter moderna kontorslokaler exklusive garage. Det gemensamma torget på 500 kvadratmeter har utsmyckats med ett gigantiskt pussel av den kända konstnären Ann-Sofi Sidén och arkitekten Mats Fahlander.

Tillträde sker den 1 september 2008.

- Vi är mycket nöjda med utvecklingen av fastigheten och det har varit glädjande med det stora intresset för objektet i samband med försäljningen, säger Thomas Norell, vd Akademiska Hus AB.

Fastigheten är nu är färdigutvecklad för huvudsakligen kontor och helt uthyrd med långa hyresavtal. Hyresgästerna är till övervägande del statliga myndigheter som inte ligger inom Akademiska Hus kärnverksamhet som är lokaler för högre utbildning och forskning.

Öhrlings PricewaterhouseCoopers och Maqs Law Firm Advokatbyrå har varit rådgivare och ombud för säljaren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"99 procent av marknaden är ju redan byggd"

Energi/miljö Petter Bengtsson, vd på Zynka Group, tycker att branschen bör lägga mer fokus på att höja kvaliteten på de befintliga bestånden snarare än att prata om att effektivisera nyproduktionen: "Jag skulle vilja att vi tänker ett varv till…".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY