Image
Mandolingatan i Frölunda.
Mandolingatan i Frölunda. Bild: Liljewall Arkitekter

Tornstaden bygger i Frölunda

Bygg/Arkitektur Framtiden Byggutveckling har gett Tornstaden uppdraget att bygga den tredje etappen på Mandolingatan i Västra Frölunda. Det ingår i Bostad 2021 och kommer att utföras som en totalentreprenad med 141 hyreslägenheter, BMSS och ett parkeringsgarage i sju våningar. Byggstarten beräknas till sommaren 2019.
Publicerad den 8 April 2019

På Mandolingatan i Västra Frölunda utvecklar nu Framtiden Byggutveckling ett område som ska tillföra cirka 530 nya hyresrätter till Göteborg. Bostäderna kommer att ägas och förvaltas av Poseidon. Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för byggnationen av det största kvarteret. Kvarter BC kommer att innehålla 141 hyresrätter, ett BMSS-boende samt ett parkeringsgarage i sju våningar. Byggstart beräknas till slutet av sommaren 2019 och beräknad inflyttning blir under fjärde kvartalet 2021.
– Tornstaden är ny som entreprenör hos oss och vi ser verkligen fram emot att arbeta med dem i ett upplägg där vi gemensamt strävar efter att höja kvaliteten i projektet med intäkts- och kostnadsoptimering, säger Anna Runesson, projektledare på Framtiden Byggutveckling.
– Vi är glada att vi i stark konkurrens fått förtroendet att genomföra detta projekt för Framtiden Byggutveckling. Det känns mycket stimulerande att tillsammans med dem få genomföra ett välskött projekt som vi båda kan känna stolthet och glädje över. I april färdigställer vi på Tornstaden de första inflyttningsklara bostäderna i satsningen Bostad 2021 och det känns bra att vi nu får vara med om att skapa ännu fler hyresrätter för Göteborgarna,, säger Erik Olofsson, vd på Byggnads AB Tornstaden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Planerar för över 20 000 kvadratmeter kontor och hotell

Bolag Fastighetsbjässen vill utöka sin närvaro i Västberga med projekt som kan skapa 1 500 nya kontorsarbetsplatser. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY