Image

Tore Hallersbo utsedd till vice vd i Peab

BOLAG Peab stärker sin ledningsorganisation för att möta framtiden på ett offensivt sätt. Dels har man utsett Tore Hallersbo till ny vice vd, och dels har man bildat ett koncernledningsråd.
Publicerad den 31 Juli 2009

Tore Hallersbo har utsetts till vice vd och medlem i koncernledningen med ansvar för affärs- och verksamhetsutveckling. Tore har arbetat inom Peab sedan 2005, är 54 år och är idag divisionschef för Peabs byggdivision Väst. Han är civilingenjör från Chalmers och kommer att vara stationerad på huvudkontoret i Förslöv.

Parallellt med detta bildas ett koncernledningsråd med syftet att därigenom stärka beredskapen för kommande marknad samt att öka fokus på befintliga åtaganden.

Peabs koncernledning och ansvarsfördelning framöver är följande:
Mats Paulsson, koncernchef.
Jan Johansson, vice koncernchef.
Mats Johansson, personal och kommunikation.
Jesper Göransson, ekonomi och finans.
Tore Hallersbo, affärs- och verksamhetsutveckling.

Peabs koncernledningsråd och ansvarfördelning är följande:
Anders Elfner, stora byggprojekt bland annat Arenastaden i Solna.
Mats Leifland, IR, investeringar och strukturaffärer.
Niclas Winkvist, förvärv och affärsstöd.

- Vi hälsar Tore välkommen in i koncernledningen. Förändringarna sker för att ge ökad kraft och fokus på de operativa frågorna framöver vilka jag bedömer kommer att krävas. Sammantaget ger detta oss möjligheter vilka jag tror kommer vara avgörande för att vara konkurrenskraftig i såväl rådande som kommande byggmarknad, säger Peabs vd Mats Paulsson i en kommentar.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hufvudstaden C kan kastas ut från börsen – Nasdaq: "Ska diskutera eventuella åtgärder"

Ekonomi/Finansiering I fredags handelsstoppades återigen Hufvudstadens C-aktie på Stockholmsbörsen, denna gång tills vidare. För Fastighetssverige berättar Stockholmsbörsens Erik Granström mer om bakgrunden till beslutet och hur man går vidare med ärendet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY