Image

Tomträttsöverlåtelse bäddar för byggstart

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus har beslutat att avstå tomträtter till förmån för Byggvesta och Einar Mattsson. Därmed kan dessa bolag, som en del i initiativet Sthlm6000+, redan under hösten sätta spaden i marken för byggandet av cirka 400 studentbostäder på KTH Campus. Bostäderna blir ett komplement till de studentbostäder som Akademiska Hus själv planerar att bygga och äga på campus.
Publicerad den 21 Augusti 2015
Drottning Kristinas väg, KTH Campus. Bild: Utopia Arkitekter
Drottning Kristinas väg, KTH Campus.

Akademiska Hus, vars vision är ledande kunskapsmiljöer, har tillsammans med byggherrarna Byggvesta och Einar Mattsson utarbetat detaljplaner för studentbostäder på KTH Campus. Akademiska Hus har nu valt att avstå tomträtter på KTH Campus till Statens Fastighetsverk (SFV) mot att SFV upplåter dessa åt Byggvesta och Einar Mattsson för byggande av studentbostäder. Bostäderna blir ett komplement till de cirka 400 studentbostäder som Akademiska Hus själv planerar att bygga och äga vid Teknikringen på KTH Campus.

– Studentbostadsbristen är ett stort problem för universitetshuvudstaden Stockholms utveckling. Vi jobbar hårt för fler studentbostäder och det är därför väldigt tillfredsställande när vi nu kommit så långt att det är dags för Byggvesta och Einar Mattsson att sätta spaden i marken, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige