Image

Tobin köper på Lidingö

Transaktioner Tobin Properties har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Torselden 8 i Torsvik på Lidingö. Fastigheten är fullt uthyrd till skol- och kontorsverksamhet. Syftet med förvärvet är att genom en detaljplaneändring möjliggöra för nyproduktion av cirka 50 lägenheter.
Publicerad den 18 Januari 2017
Erik Karlin. Bild: Tobin Properties
Erik Karlin.

Köpeskillingen uppgår till 40 miljoner kronor, samt en tilläggsköpeskilling vid lagakraftvunnen detaljplan för bostäder. Priset på tilläggsköpeskillingen är beroende av den blivande byggrättens storlek.

Fastigheten ligger i Torsvik, direkt efter Lidingöbron och erbjuder goda kommunikationer, gångavstånd till Lidingö centrum och cykelavstånd till centrala Stockholm. Tobin Properties ägarandel av fastigheten uppgår till 75 procent.

– Lidingö är sedan länge en mycket populär och attraktiv del av Stockholm. Dessutom pågår flera intressanta utvecklingsprojekt på Lidingö som kommer att bidra till att stärka kommunens attraktionskraft ytterligare. Vi ser fram emot att vara en del av denna utveckling och att bebygga ett toppläge med funktionella och väldesignade bostäder, säger Erik Karlin, vd på Tobin Properties.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige