Image

Sveriges största studio till Frihamnen

UTHYRNING Filmljudbolaget Europa Sound Production är Stockholms Hamnars nyaste hyresgäst. De flyttar in under sommaren 2009 i en specialritad studio i Magasin 3 i Frihamnen.
Publicerad den 24 Juni 2009

Europa Sound Production, som idag sitter i Filmhuset på Gärdet, utökar sin verksamhet med en specialritad studio i de nya lokalerna i Magasin 3 i Frihamnen.

Stockholms Hamnar har anpassat lokalerna som utöver ljudstudion även inrymmer en studio för eftersynkning samt redigeringsrum och kontorsplatser. Studion blir den största i sitt slag i Sverige.

Frihamnen fortsätter att utvecklats som Stockholms mediekvarter, på gångavstånd finns produktionsbolag som Jarowskij, Zodiak, Metronome med Meter Film & Television, Filmlance, Mekaniken och Nordisk Film. Och så finns SVT och TV4 inom räckhåll.

De flesta av Stockholms Hamnars byggnader ligger i Frihamnen, men hamnen har också lokaler att erbjuda i områden som Värtahamnen, på Skeppsbron och Stadsgården.

– Vi kan erbjuda allt från representativa kontor till arkiv och lager, säger Viktor Axelsson, marknadsansvarig för fastigheter på Stockholms Hamnar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige