Image

Sveareal köper Fortin Properties

Transaktioner Sveareal köper Fortin Properties, innehållande fem fastigheter i Stockholmsområdet, varav tre i Kista, omfattande över 100 000 kvadratmeter. Värdet i affären uppgår till cirka 2,6 miljarder kronor. Det är en delvis intern affär det handlar om eftersom Fortin också är huvudägare i Sveareal.
Publicerad den 21 December 2012
Annons
Image
Claes Malmkvist. Bild: Svea Real. Bild: Sveareal
Claes Malmkvist. Bild: Svea Real.

Fortin Properties har varit ett helägt dotterbolag till Fortin AS, som också är storägare i Sveareal.

I och med den här affären ökar Fortin AS sitt ägande i Sveareal från 40 till 78 procent.

Affären innebär att Sveareals fastighetsvärde nu uppgår till cirka sju miljarder kronor. Lokalytan ökar från 705 000 till 850 000 kvadratmeter.

- Expansionen är en tydlig satsning på att bygga vidare på Sveareal som en stark svensk fastighetsaktör med inriktning på kontor och logistik i mellersta och södra Sverige. Vi tar ett strategiskt kliv mot en större andel kontorsfastigheter på en av Sveriges starkaste marknader vilket minskar andelen logistikfastigheter i vår totala portfölj, säger Sveareals vd Claes Malmkvist.

- Affären är ett medvetet steg för oss och övriga aktieägare att genom en större och starkare aktör skapa förutsättning för likviditet i vår investering i framtiden. Ett Sveareal med ett större fastighetsbestånd, skapar en starkare organisation samt finansiell ställning. Därmed stärks också möjligheterna att möta utmaningar i framtiden, säger Fortins vd Knut Styrvold.

Rådgivare i affären har varit Pareto Project Finance och DNB Markets.


Följande fastigheter ingår i affären:
Färöarna 1 i Kista – 45 700 kvadratmeter.
Borgarfjord i Kista – 40 539 kvadratmeter.
Reykjavik i Kista - 31 817 kvadratmeter.
Bo:x – Pentagonen i Kungens kurva – 14 970 kvadratmeter.
Aronsborgs Konferenshotell i Bålsta - 14 970 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige