Image

Stenas utländska marknader – otrolig expansion och kris

Event Stena Fastigheters utländska marknader pendlar från starka expansionsmarknader – till krisande marknader med svindlande vakansgrader. Bolagets vd Christel Armstrong beskrev läget på Lokalmarknadsdagen.
Publicerad den 25 September 2013
Henrik Saxborn och Christel Armstrong Darvik frågades ut av Carin Hjulström. Henrik Saxborn och Christel Armstrong Darvik frågades ut av Carin Hjulström.

Christel Armstrong Darvik och Castellums vd Henrik Saxborn blev utfrågade av moderatorn Carin Hjulström på Lokalmarknadsdagen.

Christel Armstrong Darvik menade att marknaden i Houston, USA, är väldigt expansiv.

- Det sker en sådan expansion att man nästan får hålla i hatten när man är där. Vi hade tänkt lämna Houston, men vi kunde inte låta bli att investera när marknaden är som den är.

- Nu bygger vi 16 000 kvadratmeter kontor, varav hälften redan är uthyrt. Vi räknar med att hyra ut resterande ytor före årsskiftet.

Värre är det i Holland.

- Det är jättetufft, vakansgraden är över 20 procent. I vårt bestånd är det 28 procent. Men jorden brukar inte gå under, och det är klart att det finns affärsmöjligheter också på en sådan marknad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Castellum AB på Branschguiden

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 87,5 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.
Castellum har under 2017 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen ino...

Läs mer om Castellum AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Signatur Fastigheter: "Vi kommer definitivt att öka förvärvstakten"

Bolag För Fastighetssverige berättar Dan Astrén vd på Signatur Fastigheter mer om förhoppningarna om ett offensivt 2020.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY