Image

Stenas utländska marknader – otrolig expansion och kris

Event Stena Fastigheters utländska marknader pendlar från starka expansionsmarknader – till krisande marknader med svindlande vakansgrader. Bolagets vd Christel Armstrong beskrev läget på Lokalmarknadsdagen.
Publicerad den 25 September 2013
Henrik Saxborn och Christel Armstrong Darvik frågades ut av Carin Hjulström. Henrik Saxborn och Christel Armstrong Darvik frågades ut av Carin Hjulström.

Christel Armstrong Darvik och Castellums vd Henrik Saxborn blev utfrågade av moderatorn Carin Hjulström på Lokalmarknadsdagen.

Christel Armstrong Darvik menade att marknaden i Houston, USA, är väldigt expansiv.

- Det sker en sådan expansion att man nästan får hålla i hatten när man är där. Vi hade tänkt lämna Houston, men vi kunde inte låta bli att investera när marknaden är som den är.

- Nu bygger vi 16 000 kvadratmeter kontor, varav hälften redan är uthyrt. Vi räknar med att hyra ut resterande ytor före årsskiftet.

Värre är det i Holland.

- Det är jättetufft, vakansgraden är över 20 procent. I vårt bestånd är det 28 procent. Men jorden brukar inte gå under, och det är klart att det finns affärsmöjligheter också på en sådan marknad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY