Därför lämnar Anne Thelin-Ehrling Castellum

Karriär För Fastighetssverige berättar Anne Thelin-Ehrling varför hon lämnar sitt uppdrag som HR-direktör på Castellum – och vad hon ska göra nu.


Klöverns vd och storägare Rutger Arnhult.

Arnhult: ”Vi har åtta bolag, i går var det nio”

Bolag Rutger Arnhult har just sålt fyra procent av ett noterat fastighetsbolag. I en lång intervju med Fastighetssverige berättar han om bland annat om karriärens största misstag, barnuppfostran och tradingen som omsätter 20 miljarder kronor om året.


Castellum i Stockholm förstärker organisationen

Bolag För att ytterligare stärka sin position utökar Castellum Region Stockholm-Norr sin organisation och rekryterar två projektchefer med fokus på regionens stadsutvecklingsprojekt.


Castellum får ny HR-direktör

Bolag HR-direktör Anne Thelin-Ehrling har beslutat sig för att lämna Castellum för nya utmaningar. Olof Gertz kommer att tillträda i rollen som tillförordnad HR-direktör på Castellum.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö

Digitalisering: Så ska Castellum bli branschledare

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö Castellum satsar hårt på att ta fram nya digitala tjänster som utvecklar bolagets hyresgästerbjudanden. Mattias Nyström, CDO på Castellum ansvarar för satsningen – den 22 mars kan du lyssna på hans tankar på Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö.


De plockade ut högst styrelsearvoden 2017

Lista Styrelsearvodena i de börsnoterade fastighetsbolagen fortsätter att öka. Fastighetssverige har kartlagt vilka styrelseledamöter som plockade ut högst arvoden under 2017 – och kan konstatera att det finns ett par förändringar i toppen.


Castellum: 20-årsjubileum i höjda utdelningar

Bolag För 20:e året i rad höjer Castellum utdelningen. Q4-resultatet och utdelningen var dock något lägre än analytikerna hade förväntat sig.


25 000 kvadratmeter kontor planeras i Lund

Bygg/Arkitektur Det är Castellum som önskar förtäta inom sin fastighet i norra delen av Ideonområdet i Lund. En ny detaljplan skickas nu ut på samråd av byggnadsnämnden. Den möjliggör kontorsbyggnader med cirka 800-1 000 nya arbetsplatser.


Castellum hyr ut 4 000 kvadratmeter i Torsvik

Uthyrning Castellum i Jönköping har tecknat hyresavtal med June Avfall och Miljö AB, som därmed hyr cirka 4 000 kvadratmeter på Momarken 42, Torsvik av Castellum.


Nordic Wellness till Castellum i Norrköping

Uthyrning Nordic Wellness flyttar in på 1 000 kvadratmeter på Drottninggatan 64 i Norrköping.


Arnhult fortsätter öka i Castellum

Bolag Rutger Arnhult äger nu 4,1 procent av Castellum. I december köpte han nästan en miljon aktier.


Castellum hyr ut centralt i Jönköping

Uthyrning Genom omflyttning av hyresgäster har Castellum kunnat erbjuda Region Jönköpings län en möjlighet att bedriva röntgenverksamhet i lokaler i kvarteret Atollen i Jönköping city.


Castellum hyr ut 11 800 kvadratmeter i Mölnlycke

Uthyrning Castellum har tecknat hyresavtal med 3D-printbolaget Arcam avseende 11 800 kvadratmeter på Designvägen 2 i Mölnlycke. Inflyttning sker första kvartalet 2019.


Castellum satsar på e-tjänst för att underlätta vardagspusslet

Bolag Nu kan de som jobbar i några av Castellums fastigheter få sina e-handlade varor levererade direkt till jobbet. Med tjänsten Handly vill Castellum underlätta vardagspusslet för sina hyresgäster så att de slipper åka runt till olika utlämningsställen.


Castellum hyr ut 11 200 och bygger nytt regionkontor åt Ahlsell

Uthyrning Castellum startar nu nybyggnationen av nytt regionkontor och butik för Ahlsell på Aminogatan i Mölndal. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats avseende byggnaden om cirka 11 200 kvadratmeter. Inflyttning planeras till våren 2019.


Castellum hyr ut till Elanders i Viared

Uthyrning Castellum har tecknat hyresavtal med Elanders Sverige avseende en logistikbyggnad om 14 500 kvadratmeter i Viared, Borås.


Castellum hyr ut 10 000 kvadratmeter i ny logistikpark

Uthyrning E-handelsbolaget Bagaren och Kocken har tecknat hyresavtal avseende en logistiklokal om cirka 10 000 kvadratmeter i Hisingen Logistikpark, Göteborg, där Castellum nu uppför första etappen om totalt cirka 30 000 kvadratmeter.


Castellum köper kontorsfastighet i Majorna

Transaktioner Castellum har köpt fastigheten Majorna 720:19 i Göteborg. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om 3 210 kvadratmeter och är fullt uthyrd.


”Har aldrig haft några direkta karriärplaner”

Karriär Först gjorde han 112 matcher för Örebro SK och debuterade i svenska landslaget. Nu blir han vd för region Mitt i Castellum med ett fastighetsvärde på drygt 20 miljarder kronor. För Fastighetssverige berättar Per Gawelin om hur idrotten påverkat hans ledarskap – och hur han gått från förvaltare till region-vd på knappt tio år.

Gawelin ny vd för Castellum region Mitt

Karriär Per Gawelin kommer närmast från rollen som affärsområdeschef för Castellums kontor i Örebro. Han kommer även att ingå i Castellums koncernledning.


Gawelin ny vd för Castellum region Mitt

Karriär Per Gawelin kommer närmast från rollen som affärsområdeschef för Castellums kontor i Örebro. Han kommer även att ingå i Castellums koncernledning.