Stadsbyggnadskontoret menar att "föreslagna påbyggnader är alltför storskaliga".

Storslagna Castellumplaner stoppas

Bygg/Arkitektur Fastighetsjättens planer på att bygga till närmare 4 000 kvadratmeter ovanpå Nordstan stoppas: "Föreslagna påbyggnader är alltför storskaliga."


Stendörren förvärvar åtta fastigheter i Västerås

Transaktioner Köper 41 500 kvadratmeter för 345 miljoner kronor av Castellum i Gurkstaden.


Två av Castellums stora projekt i pipen. Bygget av Eons kontor och Domstolsverket, båda i Nyhamnen, Malmö.

Efter succén – så rustar Castellum framåt

Bolag Efter ett nytt rekordkvartal med 13-procentig ökning av förvaltningsresultatet blickar Castellum nu framåt mot färdigställandet av ett flertal stora projekt.

Här är Castellums dyraste projekt

Bolag Fastighetssverige listar några andra av Castellums stora projekt som är under utveckling.


Här är Castellums dyraste projekt

Bolag Fastighetssverige listar några andra av Castellums stora projekt som är under utveckling.


Henrik Saxborn.

Castellum: Förvaltningsresultatet upp 13 procent

Bolag Efter ett nytt rekordkvartal med 13-procentig ökning av förvaltningsresultatet är vd Henrik Saxborn övertygad om att bolaget klarar årets målsättning och att utdelningen ska kunna höjas med tio procent.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg
Mattias Nyström, Daniel Kraft och Måns Norlin.

Hur ser vårt digitala liv ut om tio år?

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg avslutas med ett panelsamtal med tre av landets främsta experter på proptech och digitalisering av samhällsbyggnadssektorn. Temat är framtiden – hur ska aktörerna i fastighetsbranschen agera för att dra fördel av den allt snabbare digitala utvecklingen? Seminariet hålls den 14 november; anmäl dig redan i dag – på fredag löper vårt BOKA TIDIGT-erbjudande ut!


Kommande Domstolsverket i Malmö.

Castellum miljardinvesterar för Domstolsverket i Malmö

Uthyrning Castellum har tecknat avtal med Domstolsverket om 25 000 kvadratmeter moderna domstolslokaler i Nyhamnen i Malmö. Investeringen uppgår till 1,2 miljarder kronor för Castellums del. Affären innebär ett av Castellums största byggprojekt genom tiderna.


Föreslagen bebyggelse, sedd från norr.

Så blir nya kvarteret i centrala Göteborg

Bygg/Arkitektur Efter sex år är fastighetsjättens planer för kvarteret i centrala Göteborg redo för granskning. Se de första bilderna från projektet här.


Ny modekedja i rekonstruktion – de kan drabbas nu

Handel Åtta butikers framtid i fara när ytterligare en klädkedja ansöker om rekonstruktion.


Castellum hyr ut 20 400 kvadratmeter till Jollyroom i Göteborg.

Castellum hyr ut 20 400 kvadratmeter till Jollyroom

Uthyrning E-handelsjätten Jollyroom flyttar in på 20 400 kvadratmeter hos Castellum på Hisingen i Göteborg.


Därför blev Arnhult störst i Castellum

Ekonomi/Finansiering För Fastighetssverige berättar Rutger Arnhult om hur det är att vara största ägare i konkurrenten Castellum: "Lite kul".


Castellum tillsätter ny HR-direktör

Bolag Olof Gertz utnämns till ny HR-direktör på Castellum. Han har lång erfarenhet från flera chefsbefattningar inom globala företag, bland annat som Senior Vice President, Human Resources på Vattenfall samt på Delaval International.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Charlotte Vikström, Castellum.

Vad ska vi ha kontoret till?

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Castellums Charlotte Vikström, en av landets främsta kontorsexperter, kommer till Fastighetsmarknadsdagen Uppsala och berättar om dagens och framtidens kontorstrender.
Passa på och anmäl er nu – i dag stänger Boka Tidigt-erbjudandet.


Därför är coworking ingen fluga

Bolag En mer flexibel arbetsmarknad har också lett till förändrade beteendemönster. Charlotte Vikström, produktexpert på kontor på Castellum delar med sig av nycklarna som kan bli direkt avgörande för att fastighetsbranschen inte ska bli omsprungen av coworkingbolagen.


Castellums klimatmål godkänt av SBT

Energi/miljö Castellum har som första fastighetsbolag i Norden fått sitt klimatmål godkänt av initiativet Science Based Targets (SBT). Castellums mål är att till 2030 uppnå 100 procent klimatneutralitet från verksamheten och därmed stötta FN:s klimatavtal och de nationella ambitionerna om ett fossilfritt Sverige.


Fastighetskvinnan
Charlotte Vikström

Vad ska vi ha kontoret till i framtiden?

Fastighetskvinnan Cellkontor, öppna landskap, aktivitetsbaserat, co-working, hemmakontor, caféjobbande, mötesplats, varumärke, lounge, skyltläge eller pingisrum. Vad ett kontor är, innehåller och används till är numera långt ifrån självklart. Charlotte Vikström, kontorsexpert på Castellum, resonerar om kontoret och dess framtid på seminariet Fastighetskvinnan den 5 september.
Säkra din plats nu – anmälan stänger på torsdag!


Castellum utvecklar på Masthuggskajen

Bygg/Arkitektur Castellum uppför kontorshuset Emigranten Göteborg i anslutning till det stora stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen på Södra Älvstranden. Emigranten Göteborg kommer att ha en uthyrningsbar yta om cirka 4 200 kvadratmeter och planeras vara klar för inflyttning våren 2020.


Castellum rekryterar från Skanska

Karriär Castellum Öresund rekryterar Anna Björklund som projektutvecklingschef.


Castellums CIO lämnar bolaget

Bolag CIO Erika Olsén har beslutat sig för att lämna Castellum för nytt jobb utanför koncernen.


Castellum förnyar i Helsingborg

Bolag Castellum säljer två mindre fastigheter, belägna i centrala Helsingborg och satsar på byggnation av nya moderna kontor på Oceanhamnen.