Image
Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Saxborns avslut: "Övertygad om höjd utdelning för 24:e året i rad"

Bolag Höjda värden och sänkt belåningsgrad. Castellum når 227 kronor i substansvärde i Q2-rapporten.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa köper för 2,1 miljarder i Finland

Transaktioner Nyfosa köper en portfölj med nio kontorsfastigheter och en projektfastighet i finländska Jyväskylä av Castellum för 2,1 miljarder kronor.


Fastighetskvinnan
Anna Kinberg Batra.

Anna Kinberg Batra till Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan År 2017 var tanken att Anna Kinberg Batra skulle komma till seminariet Fastighetskvinnan och öppningstala under rubriken "Sveriges första kvinnliga statsminister". Men det sprack – några veckor före seminariet lämnade hon ordförandeposten i Moderaterna. När hon nu kommer till årets upplaga av seminariet gör hon det som nyvald styrelseledamot i Castellum.


Patrik Anderssons Brunswick Real Estate har bildat Hemmaplan tillsammans med Bonnnier Fastigheter. Den första investeringen är Rosengård Centrum i Malmö.

"Ett antal miljarder stort kan det absolut bli"

Bolag Brunswicks Patrik Andersson om försäljningen i Finland och den nya satsningen på Hemmaplan som köpte in sig i Rosengård Centrum. "Vill komma i kontakt med fastighetsägare som vill samarbeta."


Castellums köp av Kielo, med ett fastighetsvärde om 6,5 miljarder kronor, är Henrik Saxborns näst största affär – efter förvärvet av Norrporten 2016.

Här är Saxborns alla miljardaffärer

Bolag Som bekant är Henrik Saxborn på väg att lämna Castellum efter åtta år som vd. Och han gör det med foten på gaspedalen – bara sedan i fredags har Castellum köpt för 8,5 miljarder kronor. Här listar vi alla Castellums miljardaffärer sedan han tillträdde den 21 mars 2013.


Castellum560200

Efter helgens sexmiljardersaffär: "Vi går från osäkerhet till säkerhet"

Transaktioner Efter jätteaffären i Finland: Henrik Saxborn kommenterar Castellums förflyttning.


Castellums vd Henrik Saxborn.

Köper Kielo för 6,5 miljarder

Transaktioner Castellum köper fastighetsbolaget Kielo av Brunswick Real Estate och Blackstone med med 22 högkvalitativa kontorsfastigheter i Finlands mest attraktiva tillväxtcentra och snabbast växande universitetsorter.


Castellum förvärvar kontorsfastighet i Solna Strand från Humlegården för cirka 950 miljoner kronor.

... Och förvärvar kontor från Humlegården

Transaktioner Castellum förvärvar kontorsfastigheten Aprikosen 3 från Humlegården för cirka 950 miljoner kronor och tar därmed ett kliv in i ett av Solnas mest etablerade kontorsområden.


Castellum köper K11 i Solba av NCC.

Castellum miljardköper av NCC

Transaktioner Castellum köper kontorsfastigheten K11 i Järva Krog, Solna, av NCC för drygt en miljard kronor.


Castellum tecknar sexårigt hyresavtal med Länsstyrelsen om nya moderna och flexibla lokaler.

Castellum tecknar sexårigt hyresavtal med Länsstyrelsen

Uthyrning Castellum i Jönköping har tecknat ett nytt sexårigt hyresavtal med Länsstyrelsen om cirka 5 500 kvadratmeter. Castellum gör även stora investeringar i anpassningen av Länsstyrelsens befintliga lokaler för att möta kraven på framtidens arbetsplatser.


Castellum ansluter sig till Well Portfolio.

Castellum först i Norden med Well-certifiering av hela fastighetsportföljer

Energi/miljö 2016 blev Castellum först i Norden med Well-certifiering. Nu tar vi bolaget yttrerligare ett pionjärsteg genom att ansluta sig till Well Portfolio, ett nytt program för att certifiera hela portföljer av fastigheter.
– Det är ett smart och effektivt verktyg med många fördelar. Nu kan vi bli ännu bättre på att möta våra kunders växande intresse för hälsa och välbefinnande, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.


Visionsbild för Halvorsäng där Castellum satsar på ett nytt nordiskt logistiknav med Göteborgs Hamn.

Castellum satsar på nytt nordiskt logistiknav med Göteborgs Hamn

Bolag Castellum har tecknat en avsiktsförklaring med Göteborgs Hamn om att tillsammans utveckla området Halvorsäng till ett av Nordens ledande logistiknav. Samarbetet ska drivas i ett partnerbolag där Castellum och hamnen äger lika delar. Castellum investerar cirka en miljard kronor i affären.


Mathias Grahn började den 1 juni som uthyrare på Castellum.

Uthyrningsprofilen byter jobb – efter tre månader

Karriär Började på Savills i Göteborg 1 mars – går redan vidare till ägarbolag.


Henrik Saxborn.

Saxborn om nya miljardköpet i Entra: "Ökad nordisk exponering"

Bolag Efter det fruktlösa budkriget i vintras fortsätter Castellum att ta kliv i Entra och köper SBB:s andel i bolaget för 3,14 miljarder kronor. För Fastighetssverige berättar vd:n Henrik Saxborn om affären och ger sin syn på Entras status.


Castellum öppnar coworking på Gateway Säve.

Castellum öppnar coworking på Gateway Säve

Bolag På Gateway Säve arbetar Castellum för att stärka klustret inom elektromobilitet och vill skapa mötesarenor där hyresgästerna kan utbyta erfarenheter och skapa synergier. Nu öppnas en ny coworking-verksamhet på Gateway Säve, så att företagare på platsen kan samverka, utveckla sina nätverk och stärka sina affärer.


Infinity i Hagastaden.

Castellum har byggstartat kvarteret Infinity i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Nyligen togs det första spadtaget till Infinity som uppförs i Hagastaden med en investeringskostnad på totalt cirka 1,7 miljarder kronor. Byggnaden kommer omfatta cirka 20 000 kvadratmeter kontor med ett öppnande och välkomnande entréplan utformat för publik verksamhet.


Emigranten och Amerikahuset.

Hyllade restaurangen flyttar – tar plats hos noterad jätte

Uthyrning Flyttar in i framtidsområdet.


Verklighetslabbet flyttar in hos Castellum.

Innovationshubben Verklighetslabbet till Castellum

Uthyrning Verklighetslabbet är Kronobergs utvecklingsarena för användardriven innovation och organisatoriskt ligger verksamheten under Region Kronoberg och Regional utveckling. När det nu är dags för expansion bär flyttlasset av till Word Trade Center och Castellum.


Filip Elland, hållbarhetschef Castellum.

Castellums unika krav ska bereda hållbarhetsvägen

Bolag Som ett av världens första bolag ställer Castellum reella krav på sina entreprenörer om minst 15 procents reduktion av växthusgaser per kvadratmeter vid nybyggen. Filip Elland, hållbarhetschef på Castellum, berättade mer om detta och flera av bolagets andra hållbarhetssatsningar under Fastighetssveriges digitala event Stora Hållbarhetsdagen.


Helena Dino, HR-chef på Castellum.

Castellum i forskningssamarbete med KTH

Bolag Castellum går in i ett forskningssamarbete tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan, RISE IVF, Göteborgs universitet och Scania. Syftet är att undersöka hur pandemins lärdomar kring flexibelt arbete kan omvandlas till nyttig "best practice" då pandemin är över.