Image

Souks ägare i konkurs

EKONOMI Det isländska investmentbolaget Baugur har nu ansökt om konkurs. Bolaget står bland annat bakom köpcentrat Souk i Stockholm.
Publicerad den 13 Mars 2009

Domstolen har avslagit bolagets omstruktureringsplan.
- Dagens domstolsutslag är en besvikelse för alla i Baugur. Vi tycker att bolaget uppfyller alla villkor för en förlängning och att omstruktureringsplanen var hållbar. Men, till följd av domstolsbeslutet, har vi inget annat val än att begära oss i konkurs, säger Kristin Johannesdottir, ordförande i Baugurs styrelse.

Det är inte klart vad detta kommer att innebära för Souk

– Vi har kommit långt i rekostruktionen av ägandet av Souk. Som situationen ser ut nu kommer inte kunderna att märka någon skillnad eftersom vi är nära en överenskommelse om fortsatt drift av gallerian, säger Åke Hellqvist, vd för Souk till Dagens Handel.

Baugur var tidigare storägare i Landic Property, och äger fortfarande, förutom Souk, bland annat Illum i Köpenhamn och Magasin du Nord i Århus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige