Image

Solna Gate nyinvigt

EVENT Sedan Mengus köpte Solna Gate av Whitehall 2006 har bolaget genomfört stora renoveringar. Nu har fastigheten nyinvigts. - Vi är jättenöjda. När de tuffare tiderna kommer känns det bra att ha ett attraktivt hus, säger Hansi Danroth, partner och uthyrningsansvarig på Mengus, till Fastighetssverige.
Publicerad den 4 December 2008

Försäkringsbolaget Wasa lät bygga Solna Gate 1990, men lämnade stora delar av fastigheten för ett tiotal år sedan. 25 procent stod vakant när Mengus kom in i bilden 2006.

- Anledningen till att vi köpte var just att det fanns så många vakanser. Vi tror oss kunna få bort dem med vår affärsmodell, säger Hansi Danroth.

Sedan Mengus tog över har mycket hänt. Framför allt har entrén gjorts om, ett nytt konferenscenter har tillkommit och en innergård har glasats in.

- Huset byggdes för en enda stor hyresgäst. Nu har vi anpassat den efter dagens förhållanden, med många olika hyresgäster. Speciellt konferenscentret är uppskattat. Hyresgästerna vill inte betala för egna konferenslokaler, det är bättre att kunna nyttja de gemensamma. Vi har också en gemensam reception nu.

Solna Gate är i dag uthyrt till 100 procent, men Länsförsäkringar flyttar ut om ungefär ett år.

- Vi börjar redan nu, tillsammans med DTZ, leta efter tänkbara hyresgäster. Länsförsäkringar har i dag 11 000 kvadratmeter, en tredjedel av den uthyrningsbara ytan, säger Hansi Danroth.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige