Image
Skanska investerar cirka 460 miljoner i nytt Bromsten-kvarter.
Skanska investerar cirka 460 miljoner i nytt Bromsten-kvarter. Bild: Skanska

Skanska investerar cirka 460 miljoner i nytt Bromsten-kvarter

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 460 miljoner kronor i kvarteret Tora, ett hyresbostadsprojekt i Stockholm, Sverige. Byggkontraktet är värt cirka 310 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i det fjärde kvartalet 2021.
Publicerad den 10 November 2021

I den framväxande stadsdelen Bromstensstaden i nordvästra Stockholm utvecklar och bygger Skanska hyresrättskvarteret Tora. Projektet omfattar fyra byggnader med totalt 145 hyresbostäder varav 10 LSS-bostäder, parkeringsgarage samt cirka 320 kvadratmeter lokalyta i bottenplan.

Ett stort fokus i Tora ligger på att minimera klimatpåverkan. Skanskas gröna betong, som har en halverad klimatpåverkan jämfört med vanlig betong samt solpaneler på taken är exempel på åtgärder som bidrar till lägre klimatutsläpp. Allt material väljs noggrant utifrån CO2-belastning. Enligt Boverkets beräkningsmodell för klimatdeklarationer uppskattas klimatavtrycket till 260 kg CO2/kvm BTA, vilket är cirka 20 procent lägre än ett jämförbart hus byggt på traditionellt sätt.

Förberedande arbeten har påbörjats och projektet färdigställs i slutet av 2024.

Skanska har färdigställt 1 800 egenutvecklade hyresbostäder i Sverige och har ytterligare cirka 1 300 egenutvecklade hyresbostäder under produktion.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 66 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade cirka 14 800 anställda under 2020.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige