Image

Skanska hyr ut till Previa i Göteborg

UTHYRNING Skanska har tecknat ytterligare ett hyreskontrakt i det nya energieffektiva och miljövänliga kontorsprojektet Gårda i Göteborg.
Publicerad den 11 Februari 2010

Det är Previa, Sveriges ledande företag inom företagshälsa, som kommer att flytta in i 800 kvadratmeter i huset. Inflyttning sker hösten 2010. Andra företag som Skanska redan tecknat kontrakt med är Aros Kapitalförvaltning och Lilla Bommens konferenscenter.

Fastigheten i Gårda uppfyller kraven för EU GreenBuilding-märkningen, vilket innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter. Dessutom är Gårda pre-certifierat enligt Leed Platinum, vilket innebär allt från miljöbilspool till lokal vindkraftsel.

- I vårt hus kan företag visa sitt tydliga ställningstagande i miljöfrågan och därmed stärka varumärket samtidigt som de kan skapa en attraktiv kostnad per arbetsplats, vilket är rätt i dessa tider, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter i Göteborg.

- En god arbetsmiljö och en tydlig miljöprofil gjorde valet lätt. Det är viktigt för oss att leva som vi lär, att skapa förutsättningar för att våra medarbetare kan fortsätta att må bra och orka prestera. Där har god arbetsmiljö stor betydelse, säger Mirko Ivanovic, verksamhetschef på Previa i Göteborg.

Kontorshuset i Gårda har ett mycket bra skyltläge intill E6/E20 med kort restid till Landvetter flygplats, bra kollektivtrafik och med bland annat Liseberg, Ullevi, Scandinavium och Svenska Mässan på promenadavstånd. Huset på Johan i Gårdas Gata blir sexton våningar högt med cirka 150 parkeringsplatser inrymda under mark.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige