Image

Skanska blir delägare i Johanneberg Science Park

Bolag Skanska går in som delägare i Johanneberg Science Park AB. I samarbete med Chalmers tekniska högskola, Göteborgs Stad och representanter för näringslivet är avsikten att finna nya möjligheter att bedriva forskningsprojekt med inriktning på miljö och social hållbarhet.
Publicerad den 26 November 2014
Just nu bygger Skanska första etappen inom ramen för Johanneberg Science Park, som står klar i juni 2015. Bild: Skanska
Just nu bygger Skanska första etappen inom ramen för Johanneberg Science Park, som står klar i juni 2015.

- Skanska ligger i framkant och har något att både lära och lära ut i vår miljö. De är också en av få internationella entreprenörer i Sverige. Den kunskap som vi tillsammans kan generera i Göteborg har den stora möjligheter att skapa ett exportvärde på den internationella marknaden, säger Mats Bergh, vd för Johanneberg Science Park.

Skanska vill också fokusera mer på de sociala frågorna, ta nya steg genom samverkan och utveckla branschen.

- Skanska ser med stor tillförsikt fram emot att bedriva forsknings- och utvecklingsprojekt med inriktning mot hållbart samhällsbyggande specifikt mot social hållbarhet och miljö inom ramen för Johanneberg Science Park, säger Anders Erlandsson, regionchef Skanska Sverige AB.

Johanneberg Science Parks utveckling drivs av delägare och hyresgäster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige