Image
Serneke säljer Kosterbåten 2 i Västra hamnen i Malmö.
Serneke säljer Kosterbåten 2 i Västra hamnen i Malmö. Bild: Serneke

Serneke säljer i Malmö

Transaktioner Serneke säljer fastigheten Kosterbåten 2 i Västra hamnen i Malmö. I affären ingår en totalentreprenad för uppförande av long stay-hotell och lägenheter.
Publicerad den 17 December 2019

Entreprenadens ordervärde uppgår till cirka 151 miljoner kronor.

Serneke säljer bolaget Kosterbåten AB som innehåller fastigheten Kosterbåten 2. Köpare är Executive Property Development Europe AB och Fastighets AB Hemporten, vars andelar kommer att omfatta 60 respektive 40 procent av ägandet i fastigheten.

Serneke har utvecklat planen för fastigheten som omfattar ett long stay-hotell med 65 rum, för vilka hyresavtal tecknats med Apartments by the More Hotel AB, samt 42 hyresrättslägenheter.

Serneke Bygg tecknar i och med affären ett totalentreprenadavtal för att genomföra produktionen av hotell och lägenheter. Byggstart sker omgående och projektet beräknas vara klart under andra kvartalet 2022. Entreprenadens ordersumma om cirka 151 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

– Vi är väldigt glada att kunna genomföra en försäljning av ett spännande projekt där hotell och bostäder skapar synergier i ett attraktivt område i Malmö. Det är också roligt att kunna genomföra ännu en affär i linje med vår strategi, säger Jonas Håkansson, regionchef för Serneke Projektutveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Executive Property Europe AB på Branschguiden

Executive Property är ett väletablerat, familjeägt fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar i första hand kommersiella fastigheter på de bästa lägena främst i Öresundsregionen.
I vår koncern finns även Gertrudsvik Sjöstad i Västervik, Delta Park I & II i Köpenhamn, Hirschgebouw i Amsterdam och Trillevallens fjällanläggning nära Åre.
Vi investerar för att behålla, inte för att spekulera – något vi tror skapar långsiktiga relationer.

Läs mer om Executive Property Europe AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige