Image
Serneke renoverar för Kungälvsbostäder.
Serneke renoverar för Kungälvsbostäder. Bild: Kungälvsbostäder

Serneke renoverar för Kungälvsbostäder

Bygg/Arkitektur Serneke och det kommunala bostadsbolaget Kungälvsbostäder har skrivit avtal om en större renovering av 81 lägenheter, med option på ytterligare 123.
Publicerad den 27 Oktober 2020

Kungälvsbostäders lägenheter i det aktuella projektet ligger i Fontinområdet i Kungälv. Bostäderna är byggda i slutet på 50-talet och därmed i behov av en helrenovering. Entreprenaden omfattar således stambyte, det vill säga vatten- och avloppsledningar, vilket för med sig renovering av kök och badrum. Byte av fönster, balkongdörrar, elinstallationer, värmeledningar och radiatorer i lägenheterna ingår också i projektet. Även gemensamhetsutrymmen såsom tvättstugor, vindsutrymmen, trapphus och entréer ska rustas upp. Utomhus ska dag- och dräneringsledningar bytas och nya planteringar anläggas.

I en första etapp ska 81 lägenheter renoveras, ett arbete som beräknas starta i januari 2021 och vara klart i juni 2022.
– Serneke har en lång närvaro i Kungälv där vi bidragit med mycket nybyggnation. Det är roligt att vi nu också får chansen att bidra till att förlänga levnadstiden för äldre fastigheter och förbättra standarden för Kungälvsbostäders hyresgäster, säger Christopher Hjelm, arbetschef på Serneke.

– Vi ser framemot att tillsammans med Serneke modernisera fastigheterna i Fontin så att de kan fortsätta vara attraktiva bostäder för både dagens och morgondagens hyresgäster, säger Anders Ljung, projektchef på Kungälvsbostäder.

Ordersumman för den första etappens 81 lägenheter i projektet uppgår till cirka 50 miljoner kronor som inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2020. Avtalet innehåller option på en andra etapp omfattande ytterligare 123 lägenheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige