Image

Serneke expanderar i Jönköping

Bygg/Arkitektur Under våren etablerade Serneke sitt nya kontor i Jönköping och nu är kontrakt tecknade för de första projekten. Kontrakten gäller dels lägenheter, genom en strategisk samverkan med Jönköpings kommunala bostadsbolag Vätterhem, dels en förskola åt Jönköping kommun.
Publicerad den 6 Juli 2018
Fagerslätt. Bild: Serneke
Fagerslätt.

Det strategiska samverkansavtalet med Vätterhem går under ett ramavtal över fyra år med möjlighet till två års förlängning. Vätterhem uppskattar ett behov av att bygga upp mot 1 500 lägenheter i kommunen under perioden. Serneke är en av tre upphandlande entreprenörer och avtalet möjliggör en volym om tio till 20 procent av Vätterhems totala nyproduktion.

I första skedet är Serneke tilldelad att bygga 47 lägenheter på Kv Stensholm på Fagerslätt samt 22 lägenheter på Kv Vingpennan 2 på Kungsängen. Entreprenadsumman uppgår till omkring 85 miljoner kronor och orderförs under tredje kvartalet 2018.

Utöver samarbetet med Vätterhem har Serneke även erhållit uppdraget att uppföra Förskola Vikaren åt Jönköpings kommun. Entreprenadsumman är på omkring 41 miljoner kronor och orderförs under tredje kvartalet.

– Vi ser stora möjligheter i Jönköping i och med det stora behovet av bostäder samt dess geografiska placering mitt emellan Stockholm, Malmö och Göteborg. Vi är glada att vara på plats och erhålla dessa projekt. Vi ser med tillförsikt fram emot att genomföra dessa och expandera ytterligare i regionen, säger Peter Andersson, arbetschef för Serneke Bygg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige