Image

SBC nobbar Aprioris bud

Bolag I en skrivelse säger SBC – Sveriges Bostadsrättscentrum – bestämt nej till Aprioris bud på aktier i bolaget.
Publicerad den 13 Augusti 2013

Bostadsrätternas tydliga rekommendation till aktieägare är att ”inte acceptera budet eftersom vi bedömer det vara skadligt för det framtida aktievärdet och för bolaget SBC:s utveckling. Budet avser inte hela bolaget utan enbart en post som ska kunna ge Apriori framtida egen majoritet och kontroll av SBC AB”, skriver SBC i ett pressmeddelande som fortsätter:

”Budet medför sålunda risk att SBC AB genom Aprioris förvärv kan bli dotterbolag till Apriori. Till saken hör även att Apriori ligger i tvist med Bostadsrätterna vid Stockholms tingsrätt i vilken Apriori kräver att efter ett märkligt agerande få köpa SBC aktier till långt under marknadspris.
För Bostadsrätterna står det helt klart att bolaget utvecklas avsevärt bättre genom en balanserad ägarstruktur med ett antal stora huvudägare, förutom Bostadsrätterna och Apriori bland annat Didner & Gerges småbolagsfond och Capital Cube, tillsammans med ett stort antal mindre ägare som bostadsrättsföreningar och aktiesparare (cirka 1 600 aktieägare). De största ägarna vid sidan av Apriori har samfällt förklarat att de inte avser sälja några aktier i med anledning av budet.
Bostadsrätterna vill mot bakgrund av de gynnsamma framtidsutsikter bolaget har rekommendera aktieägare att i första hand behålla aktierna. I den mån man likväl önskar sälja aktier i nivå med det avgivna budet förklarar sig Bostadsrätterna villig att efter kontakt med Bostadsrätterna få tillstånd en försäljning som möjliggör ett fortsatt spritt ägande av SBC AB där ingen part enskilt kommer att äga över 50 procent.
Bostadsrätterna ser ett spritt balanserat ägande som grunden för en fortsatt positiv utveckling av bolaget och dess roll som lyhörd partner med väl utvecklade tjänster till gagn för bostadsrättsföreningar.”

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige