Bostadsområde.

Här är de märkligaste namnen på landets bostadsrättsföreningar

Bostäder SBC har grävt i arkiven och kartlagt tusentals namn på bostadsrättsföreningar runtom i landet. Några av de vanligaste namnen innefattar naturnära ord såsom berg, sol och ek. Ett annat tema som verkar vara en stor inspirationskälla är sagonamn, exempelvis Isprinsessan, Riddaren och Sagoskogen. Priset över de tokigaste namnen går däremot till Brf Torpedbåten och Pungpinan.


FC Sun Intressenter har lagt ett bud på SBC, med Ola Gunnarsson som vd.

SBC:s styrelse rekommenderar FC Suns erbjudande

Bolag Styrelsen för SBC rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera FC Sun Intressenter AB:s offentliga uppköpserbjudande.


Stefan Lindberg, juridikchef på SBC.

Lagändringar som berör bostadsrättsföreningar

Juridik Flera punkter i Januariöverenskommelsen handlar om lagar som påverkar bostadsrättsföreningar.


Daniel Kjørberg Siraj

Obos köper 36,6 procent av SBC – utlöser budplikt

Bolag Obos har köpt dryg 15 miljoner aktier i NGM-noterade SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum, 36,6 procent av aktierna.


Det vill bostadsrättsägare betala mer för

Bostäder Solceller, gym, garage och övervakningskameror toppar listan. För Fastighetssverige berättar Markus Pålsson, Affärsområdeschef Ekonomisk förvaltning, SBC varför det är just dessa saker som ger ett mervärde till bostadsrättsägarna.


SBC:s expert: Så måste BRF:er anpassa sig till nya personuppgiftslagen

Juridik Den nya dataskyddsförordningen General Data Protection Regulation, förkortat GDPR träder i kraft den 25 maj 2018 med syfte att stärka individens integritetsskydd. Då lagen berör hantering av personuppgifter kommer samtliga bostadsrättsföreningar i landet behöva se över information som sparats från medlemmar. SBC Sveriges Bostadsrättscentrum guidar hur anpassningen till den nya lagen görs smidigast.


”Hade inte koll på någonting”

Bostäder Niklas Knight lämnar uppdraget som vd på SBC. För Fastighetssverige berättar han om hur han vände ett krisbolag till ett bolag med ett börsvärde på dryga miljarden. ”Det var ingen vidare kvalité när jag tillträdde”.


Han blir ny vd och koncernchef för SBC

Bolag SBC:s styrelse har utsett ersättaren till vd:n Niklas Knight.


Ny certifiering ska öka kompetensen i BRF-styrelser

Bolag SBC lanserar webbutbildning för styrelseledamöter. Genom ny certifiering som har för avsikt att öka kunskapsnivån bland styrelseledamöter.


Hyresgästföreningens ramavtal för Stockholm klara

Bostäder Hyresgästföreningen region Stockholm har i dag tecknat ramöverenskommelser i de årliga hyresförhandlingarna med Stockholms Bostadsrättscentrum (SBC) för de 23 kommuner i Stockholms län där de är verksamma.


Förslag för nytt regelverk för bostadsrättsföreningar

Juridik Tydligare årsredovisningar med nyckeltal som går att jämföra, obligatoriskt ”sparande” för att ersätta avskrivningar/fondavsättningar och ett stopp för att bostadsrättsföreningar med sund ekonomi ska tvingas redovisa underskott över tiden. Det är utgångspunkter i ett förslag för nya anpassade regler för bostadsrättsföreningar som HSB tillsammans med Bostadsrätterna, Riksbyggen, SBC och FAR idag skickat till justitiedepartementet.


Hedquist: Avnotering inte aktuell

Bolag Bostadsrätternas ordförande Lennart Hedquist, tillika styrelseordförande i SBC, gör klart att det inte är aktuellt att avnotera SBC från börsen. Detta med anledning av det bud som aktieägarna i SBC har att ta ställning till.


SBC nobbar Aprioris bud

Bolag I en skrivelse säger SBC – Sveriges Bostadsrättscentrum – bestämt nej till Aprioris bud på aktier i bolaget.


Ny vd för Bostadsrätterna

Karriär Bostadsrätterna – före detta bostadsrättsorganisationen SBC – har utsett en ny vd, som efterträder Göran Olsson.


SBC:s huvudägare säljer 20 procent

Bolag Den ekonomiska föreningen Bostadsrätterna (namnändrad från SBC ek för) som är huvudägare i SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB säljer 20 procent av aktierna i bolaget till Agenta Holding AB.


SBC byter namn

Bolag Bostadsrättsorganisationen SBC byter namn. Det nya namnet blir Bostadsrätterna Sverige.
Orsaken är att organisationen inte ska förväxlas med SBC Sveriges Bostadsrättscentrum AB, som förvaltar bostadsrättsföreningar.