Image
Riksbyggen köper mark av Klövern i Helsingborg där man planerar att bygga 600 bostäder.
Riksbyggen köper mark av Klövern i Helsingborg där man planerar att bygga 600 bostäder. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen köper mark i Helsingborg – bygger bostäder

Bostäder Riksbyggen har förvärvat fastigheten Triangeln 3 i Helsingborg av fastighetsbolaget Klövern. Fastigheten ligger i stadsdelen Miatorp och här planerar nu Riksbyggen att uppföra omkring 600 bostäder, framförallt som hyresrätter.
Publicerad den 26 Februari 2016

Fjolåret innebar ett genombrott för Riksbyggens satsning på hyresrätter och en fördubbling av antalet byggstartade lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Riksbyggen fortsätter nu att hålla ett högt tempo i sitt bostadsbyggande.

– Genom förvärvet av Triangeln 3 kan vi nu starta ett av våra hittills största projekt för byggande av hyresrätter. Det råder en stor efterfrågan på hyresrätter och nu kommer vi att kunna ge Helsingborg ett rejält tillskott av nya bostäder. Det blir ett spännande bostadsområde med en variation av bostadsstorlekarna, bland annat med mindre lägenheter som kan passa bra för unga, säger Carl-Johan Hansson, chef för AO Fastigheter på Riksbyggen.

Miatorp ligger mellan Helsingborgs centrum och Råå. Fastigheten utgörs av byggrätter för både bostäder och kommersiella ytor med en total volym om cirka 65 000 kvadratmeter. Av dessa avser cirka 50 000 kvadratmeter byggrätter för bostäder.

– Kvarteret Triangeln är ett mycket spännande läge där många lägenheter kommer att kunna få havsutsikt. Det är också nära till centrala Helsingborg, Råå och havet. Kommunikationerna är goda med närhet till Västkustbanan, Ramlösa station och E6:an. I senare etapper kan det bli aktuellt att bygga bostadsrätter, säger Carl-Johan Hansson.

Tillträde sker den 7 mars 2016. Riksbyggen räknar med att kunna starta byggandet av de nya bostäderna inom cirka ett år efter tillträdet.

Riksbyggen har sedan tidigare cirka 4 000 hyreslägenheter runt om i landet och arbetar aktivt för att öka beståndet av hyresrätter, både genom förvärv och nyproduktion. Riksbyggen utvecklar också nyproducerade hyresrätter åt investerare.

Nordier var säljarens rådgivare.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige