Image
Peab bygger ut Scandic Hotell i Luleå.
Peab bygger ut Scandic Hotell i Luleå. Bild: Pandox

Peab bygger ut Scandic i Luleå åt Pandox

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 112 nya hotellrum i Luleå. Beställare är Pandox och kontraktssumman uppgår till 130 miljoner kronor.
Publicerad den 4 November 2019

Entreprenaden är en nybyggnad vid Scandic Hotell i Luleå. Byggnaden består av nio våningsplan och omfattar 112 hotellrum fördelade på sju våningar, en takvåning med teknikutrymmen för VVS samt källarvåning och kulvertgång med utrymmen för fjärrvärmecentral, ställverk och sprinklercentral.
Entreprenaden omfattar även om- och tillbyggnad av konferensrum, matsal, storkök, gym,omklädning och hotellrum i den befintliga hotellbyggnaden.
– Vi är stolta över att vi fått förtroendet att bygga det nya Scandic i Luleå. På Peab har vi stor erfarenhet av hotellprojekt och i Luleå har vi tidigare byggt hotell med hög kvalitet i genomförandet. Extra roligt att projektet ligger intill genomfartsvägen Bodenvägen, ett fint skyltläge och luleåborna kan följa projektet, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i november 2019 och färdigställs under maj 2021.

Projektet orderanmäls i fjärde kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige