Image

Nytt Nordenkontor till Kista

Uthyrning Fortin har hyrt ut cirka 7 400 kvadratmeter i Kista till Fujitsu som placerar sitt nya Nordenkontor där.
Publicerad den 26 Juni 2012
Annons
Image
Färöarna 1. Bild: Fortin Properties. Bild: Fortin Properties
Färöarna 1. Bild: Fortin Properties.

Nordier och Basale har företrätt fastighetsägaren i samband med uthyrningen till Fujitsus nya Nordenkontor. Hyresgästen företräddes av Newsec Advice.

Fujitsu hyr i fastigheten Färöarna 1 cirka 7 400 kvadratmeter kontor av den sammantagna uthyrningsbara ytan om 45 000 kvadratmeter. Detta innebär att Fujitsu blir den näst största hyresgästen i fastigheten. Fujitsu tillträder sina ytor per den 1 oktober.

- Vid vår lokalurvalsprocess var huvudparametern att finna en samlokaliseringslösning för våra verksamheter i Kista till en fastighet som motsvarar våra högt ställda lokalkrav. En annan viktig faktor till att vi valde fastigheten Färöarna var det kommunikativa läget. Fastigheten ligger verkligen mitt i Kista. Det underlättar för både våra anställda samt våra internationella och regionala besökare, säger Yngve Björkvall, lokalansvarig hos Fujitsu

I Norden är Fujitsu en komplett leverantör inom informations- och kommunikationsteknologi för företag och organisationer. Fujitsu hjälper kunder att anpassa sin IT och verksamhet till nya krav och behov, för att sänka kostnaderna och höja effektiviteten.

- Vi har tillsammans med Nordiers eminenta uthyrningsteam länge arbetat med att finna en passande lösning åt Fujitsu. Nu när alla bitar har fallit på plats gläds vi verkligen åt att ett globalt storföretag som Fujitsu förlägger sitt Nordenkontor i vår förvaltade fastighet. Storleken på förhyrningen gör Fujitsu till en av fastighetens ankarhyresgäster, säger Mattias Östman, förvaltningschef på Basale.

- Att Fujitsu i konkurrens med flera andra lokalalternativ väljer att lokalisera sig i Färöarna 1 gör oss trygga med att våra Kista-fastigheter står sig väl i den hårda marknadskonkurrens som råder i området, säger Johan Widström, asset manager på Fortin.

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige