Image

Nytt äldreboende i Partille Port

Bygg/Arkitektur Peab Bostadsutveckling och Vectura Fastigheter har tecknat avtal om att bygga ett nytt äldreboende i Partille Port.
Publicerad den 28 Oktober 2016
Det nya äldreboendet. Bild: Peab Bostadsutveckling
Det nya äldreboendet.

Sammanlagt 54 lägenheter kommer att drivas av Vecturas systerbolag Aleris Omsorg. Byggnationen påbörjas nästa år och inflyttning beräknas till början av 2019.

– Vi är mycket nöjda med det nya avtalet. Vectura Fastigheter är en aktör som är inne i en intressant expansionsfas inom samhällsfastigheter och har ett evighetsperspektiv på sina fastighetsinnehav. Vecturas samhällsengagemang går hand i hand med hur vi på Peab vill agera. Bra och fler äldreboenden är en synnerligen viktig samhällsfråga nu och i framtiden, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostadsutveckling.

För Vectura Fastigheter är det den första etableringen i Partille. Sedan tidigare har bolaget tre fastigheter i Alingsås.

– Genom vårt unika samarbete med systerföretaget Aleris har vi bra möjligheter att utveckla våra äldreboenden och andra samhällsfastigheter. Vi har en närhet till verksamheten som många fastighetsbolag saknar och det ger unika förutsättningar att sätta de boendes kvalitet i centrum, säger Susanne Ekbolm, vd för Vectura.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige