Image

NREP köper Saltsjöbaden centrum

Transaktioner NREP köper Saltsjöbaden centrum för 160 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Februari 2014
Saltsjöbaden centrum. Bild: Catella
Saltsjöbaden centrum.

Säljare är Italian Pan-European Real Estate Fund, en fond förvaltad av Cordea Savills. Catella var rådgivare åt säljaren.

Detta är NREP:s andra investering i sin NREP Nordic Retail 2.

Fastigheten omfattar 10 200 kvadratmeter.

Ankarhyresgäster i Saltsjöbaden är Ica, Willys, Systembolaget och Apoteket.

- Vi är väldigt nöjda med att ha genomfört vår andra investering i den här fonden. Fastigheten passar våra investeringskriterier med bra och starka hyresgäster, utvecklingsmöjligheter och attraktivt läge i Stockholmsregionen. Under 2013 genomförde vi ett antal investeringar och vi håller just nu på med att utvärdera möjligheter i Sverige, Danmark och Finland med ambitionen att ytterligare utöka portföljen, säger Tobias Alsborger på NREP, som ser utvecklingsmöjligheter med Saltsjöbaden centrum framöver.

- Kommunen har redan initierat arbetet med att ta fram en ny plan för området. Intentionen är att skapa byggrätter för bostäder och för att utveckla det befintliga köpcentrat, säger Alsborger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige